8 ОТГ Прибужжя навчають проводити громадські слухання (ФОТО)

20.02.2019 / Новини

“Курс громадських слухань для ОТГ у Волинській області” – польсько-український проект, до написання та реалізації якого долучилася Асоціація місцевого самоврядування “Прибужжя”, яка створена за ініціати народного депутата Ігоря Гузя.

Головна мета  проекту – розвиток та підтримка локальних органів місцевого самоврядування, а також збільшення участі місцевої громади в прийнятті важливих рішень.

Про це інформує прес-служба народного депутата Ігоря Гузя.

Так, у Нововолинську відбулася робоча зустріч представників Асоціації, Конвенту самоврядної співпраці “Польща-Україна”, Гміни Грубешова. Під час цього обговорили подальші кроки співпраці, можливості проведення спільного українсько-польського Форуму розвитку громад, українсько-польського обміну молоддю, успішну реалізацію проекту RITA “Курс громадських слухань для ОТГ у Волинській області”.

До слова, проект був спільно написаний Асоціацією “Прибужжя” і Конвентом самоврядної співпраці “Польща-Україна”. Він отримав грант з метою його реалізації на території 19 округу. Проект співфінансується польсько-американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – “Зміни в регіоні”, яку реалізує Фонд «Освіта для демократії».

Упродовж 19-22 лютого для представників ОМС та ГО 8 громад Прибужжя відбуваються тренінги. Участь у них беруть польські експерти Конвенту: Катажина Клавшючь, Томаш Ковалік, Влоджімєж Дурка, Вікторія Кучерук.

З 25 по 27 лютого експерти працюватимуть у всіх ОТГ, що залучені до реалізації проекту – Литовезькій, Павлівській, Поромівській, Зарічанській, Зимнівській, Оваднівській, Головненській, Вишнівській.

Паралельно фахівці беруть участь у перекладі підручника “Громадські слухання в органах місцевого самоврядування”, написаного Збігневом Зиховичем (авторитетом із соціальної активності). Крім того, буде підготовлено 40 працівників органів державної влади та 20 представників неурядових організацій з питань громадських слухань.

Загалом, проект передбачає реалізацію комплексу заходів: підготовка ОМС і адмінперсоналу 8 ОТГ Прибужжя до громадських слухань, організацію тренінгів для представників влади, урядовців та лідерів ГО щодо громадських консультацій.

Наступний етап – підготовка моделі проекту ухвал про порядок проведення громадських консультацій. У підсумку практичне застосування знань – організація умовних громадських слухань в громадах, що беруть участь в проекті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*