7-річний українець прославився після виправленої помилки в британській енциклопедії (ВІДЕО)

05.02.2018 / Новини

Українець 7-річний Захар Лісковий став знаменитим після того, як виявив помилку в британській енциклопедії.

Знаменитим у себе на батьківщині Захар став, живучи в США. Допитливий учень помітив у британській енциклопедії, що найбільший український літак Ан-225 “Мрія” записаний російським. Звернувся до видавництва з проханням виправити помилку, пише КП.

“Про це літак раніше мені дідусь розповідав. І він мені пояснював, що “Мрія” – найбільший літак у світі і він побудований в Україні. Це я добре тоді запам’ятав. У книзі ж написали, що він російський. Це мене дуже обурило. І я зняв відео, яке відправив у видавництво. У ньому я звертаюся до британської енциклопедії з проханням виправити помилку”, – розповідає Захар.

Хлопчик чекав відповідь від видавців 3 дні.

“Видавці прислали мені на електронну пошту лист і пообіцяли, що передрукують енциклопедію. Тепер іноземці в новій книзі дізнаються, що “Мрія” – український літак. Дуже чекаю нову енциклопедію”, – каже задоволений Захар.

Хлопчик зізнається: це друге з початку року важлива подія в його житті. На початку січня йому разом з батьками пощастило вперше побувати під час різдвяних свят в Білому домі і побачити президента Дональда Трампа. А потрапити жителям США в адміністрацію президента можна було, вигравши в лотерею.

“Повірити не міг, я бачив зблизька президента, – каже Захар. – Ось тільки підійти до нього не вийшло, було багато людей і охоронців біля нього. Я смикав маму за руку і кричав: “Мама, дивись, там Трамп!”.

Разом з батьками та молодшою сестрою Іванкою Захар проживає в США більше як 5 років. Зараз хлопець навчається у 2 класі в школі Вашингтона. Серед однокласників він один з найкращих учнів, легко справляється із завданнями на уроках математики та програмування.

“У 1 класі було досить складно. Не знав англійської. Тоді був один в класі, хто її не знав. Спочатку не розумів, що говорить вчитель і інші учні. Але через три-чотири місяці я став розуміти і говорити, – розповідає хлопчик.

Як і його батько Сергій, Захар хоче бути програмістом. До своєї мрії хлопчик ставиться досить серйозно. За допомогою батька він створив свій Ютуб-канал.

“На Ютубі я викладаю відео. Показую, що програмування – це не тільки справа дорослих, а й веселе і цікаве заняття для дітей. Моя школа – одна з експериментальних в США, де діти починають вчитися програмуванню з 5 років. Свої відео я роблю англійською та українською мовами, щоб більше дітей саме з України змогли вчитися разом зі мною”, – розповідає про свої захоплення Захар.

Під час канікул, раз на рік, він їздить до Житомирської області до своїх бабусь і дідусів.

“В Америці немає такого вишневого варення і меду, яке передають мені бабусі щороку на День святого Миколая”, – додає Захар.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*