50 роботодавців Шацького району виплачують зарплату меншу від “мінімалки”

21.04.2018 / Новини

Перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух  провів оперативну нараду.

Про це йдеться на сайті Шацької РДА.

Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці інформувала Антоніна Пилиповець, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Згідно статистичними даними, станом на 1 березня 2018 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах, в організаціях, установах району відсутня.

Засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбулося 30 березня 2018 року.

Розпорядженням голови Шацької районної державної адміністрації  утворено міжвідомчу робочу групу з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Співдоповідач з цього питання Віктор Гірич, начальник Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинській області повідомив про те, що в районі загалом протягом 2018 року стабільно виплачувалась заробітна плата найманим працівникам.

Враховуючи сучасні реалії і збільшення рівня мінімального розміру заробітної плати до 3723 грн, дотримання законодавства при її нарахуванні та виплаті набуває ще більшої актуальності та значимості.

За даними проведеного моніторингу на центральному рівні та за результатами звітності суб’єктів господарювання за лютий 2018 року, поданих до органів Державної фіскальної служби України, 50 роботодавців району із 212 (що звітуються) здійснювали нарахування зарплати менше законодавчо встановленого мінімуму.

Кількість осіб, які отримують заробітну плату менше мінімально встановленого законодавством розміру, за умови їх повної зайнятості складає 374 особи, або 17,1% від загальної кількості працюючих осіб.

У бюджетній сфері нараховано заробітну плату менше 3723 грн по 17 страхувальниках. Також він вказав на основні причини порушення норм виплати та заходи проведені щодо усунення даної проблеми (тіньової зайнятості).

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*