5 вагомих причин усміхатися частіше

19.10.2018 / Новини

Часто ми чуємо, що сміх корисний для здоров’я, начебто він продовжує його тривалість. Та це не всі переваги сміху для здоров’я.

Про це пише лікар Андрій Бєловешкін у Facebook.

1. Сміх розслаблює

Він допомагає швидко скинути напругу та розслабитися. Після важких подій сміх в парі дозволяє зняти напругу через складну ситуацію, тому у таких пар сімейне життя триває довше.

2. Сміх корисний для здоров’я загалом

Він зменшує рівень кортизолу – гормону стресу, покращує імунітет. Сміх також позитивно впливає на чутливість до інсуліну, покращує його.

3. Сміх допомагає вчитися

Саме сміх та достатній рівень дофаміну (речовина, що відповідає за відчуття задоволення та блокування болі) стимулює дітей до навчання. Дослідження показало, що діти, які не реагують на жарти, гірше навчаються.

4. Сміх продовжує життя, як здоровим, так хворим

Вчені підтверджують, що смертність серед тих людей, що мали почуття гумору, було нижче на 31%, ніж ті, хто не мав почуття гумору. Навіть звичку сміятися з себе пов’язують з продовженням життя, кращим самопочуттям.

5. Сміх згуртовує людей

Це чудова розрядка ситуації і соціальна емоція, яка згуртовує людей незалежно від того, чи був жарт смішним. Сміх – це реальний індикатор близькості.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*