49 мільйонів поїздок здійснили українці до ЄС за період безвізу

13.06.2020 / Новини

За три роки дії безвізового режиму, українці здійснили майже 49 мільйонів поїздок до країн Шенгенської зони.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, – передає Європейська правда.

“Від початку дії безвізу (з 11 червня 2017 року по квітень 2020 року) українці загалом здійснили майже 49 мільйонів поїздок до країн ЄС як за біометричними, так і не біометричними документами”, – повідомляє пресслужба відомства.

За другий рік безвізу кількість українців, які віддали перевагу безвізовим поїздкам (виключно за біометричними паспортами), зросла в 4,2 рази, у порівнянні з першим роком.

При цьому, у 2018-2019 роках загальна кількість поїздок до країн Шенгену зросла на мільйон: з 17,5 млн поїздок у 2018 році до 18,65 млн у 2019 році.

У перші місяці цього року тенденція продовжувалася: у січні-лютому, до початку пандемії коронавірусу, українці перетнули кордон з ЄС  3 млн. разів, порівяно з 2,3 млн за аналогічний період у 2019 році.

Найактивніший рух – на кордоні з Польщею, також на пунктах пропуску через Угорщину та Румунію, дещо менший – зі Словаччиною.

Втім, найбільше мандрівників вирушають у поїздки авіарейсами.

11 червня було три роки, як громадяни України з біометричними паспортами отримали можливість на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу (окрім Ірландії), а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*