400 тис. грн необхідно для модернізації системи опалення у садочку в Шацьку

21.07.2021 / Новини

У дитсадку Шацька, який відвідує дві сотні дітей, вийшла з ладу система опалення. На ці потреби хочуть використати кошти природоохоронного фонду.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів обласної ради, – інформують Волинські Новини.

Зокрема, Шацька селищна рада звернулася в обаласну раду з листом, у якому йдеться, що відповідно до переліку природоохоронних заходів, які фінансуються у 2021 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, бюджету громади виділили 400 000 гривень.

Ці ресурси мали спрямувати на модернізацію системи опалення, а точніше – повинні були замінити котел на тепловий насос в амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Пульмо Шацької селищної ради. Завдяки такій заміні мала б зменшитися кількість шкідливих викидів в атмосферне повітря.

Та селищна рада повідомила, що потреби у заміні теплового насоса для амбулаторії немає, бо там встановили твердопаливний котел. Натомість терміново треба замінити котел у ЗДО №1 «Росинка», оскільки там він вийшов з ладу.

Тому громада звернулася з проханням змінити призначення передбачених коштів і спрямувати їх на модернізацію системи опалення в садочку. Адже вона не ремонтувалася 30 років. Крім того, у громаді запевнили, що виділять з бюджету 30% на співфінансування.

Члени комісії ухвалили рішення внести відповідні зміни до програми «Екологія 2016-2022».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*