Важлива професія: Шацький лісовий коледж поповнився новими студентами (фоторепортаж)

03.09.2016 / Новини

Ранок першого вересневого дня у Шацькому лісовому коледжі імені Валентина Сулька, як і в усіх навчальних закладах України, розпочався з підняття Державного прапора під звуки Гімну, вітань та побажань нових звершень учням і студентам.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного лісового та мисливського господарства.

На урочисту лінійку єдиного на Волині лісового коледжу зібралися і випускники, які вже наступного року покинуть стіни закладу, і першокурсники, для яких відкривається чимало нових можливостей. Саме до них із вітальним словом звернувся начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

“Професія лісівника сьогодні потрібна, важлива і престижна. Наші працівники мають можливість проходити стажування, підвищувати кваліфікацію. А ви будете мати змогу навчаючись, працювати. Проте лісівник – це ще і відповідальність. Наша робота сьогодні під пильним контролем громадськості. Ми робимо все, щоб волиняни знали як плюси, так і мінуси нашої праці, бо не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Та саме від кожного лісівника, і майбутнього в тому числі, залежить, наскільки нашу працю поважатимуть”, – наголосив посадовець.

Він також зазначив, що нині у державних підприємствах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства працює 3055 фахівців. Щороку збільшується кількість робочих місць. Середня заробітна плата волинського лісівника на сьогодні становить понад 7 тис. грн.

Тож студенти, які обрали цей фах, у майбутньому матимуть гарну професію.

У подарунок коледжу Олександр Кватирко передав сучасний проектор, вручивши спеціальний сертифікат директорові закладу Ігореві Жмурку.

Варто зазначити, що майже кожен третій спеціаліст лісової галузі Волині це випускник Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька.

По-різному склалася їхня трудова дорога. Чимало продовжили навчання за фахом і вже стали директорами лісогосподарських підприємств, працюють керівниками відділів та головними спеціалістами у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, займають керівні посади в управліннях інших областей, Державного агентства лісових ресурсів. Це люди висококваліфіковані, з власною твердою життєвою позицією.

Олександр Кватирко у вітальному слові також наголосив, що з боку управління коледжу постійно буде підтримка. Адже найважливіше в будь-якій галузі – це люди. Можна придбати сучасну техніку, інвестувати у виробництво, але без фахівців, які працюватимуть, розвиток не можливий.

“Упевнений, що зі стін цього навчального закладу виходять справжні фахівці лісової галузі, які продовжуватимуть славні традиції лісівників України. І що серед вас є люди, про яких ми згодом із гордістю розповідатимемо студентам Шацького коледжу майбутніх років”, – зазначив керівник управління.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*