13 звичок, що заважають бути щасливими

17.04.2017 / Новини, Статті

Кожна людина можете зробити себе щасливішою сама зважаючи на те, що генетика — це приблизно 50% нашого щастя, життєві обставини впливають на нього приблизно на 10%, але на 40% наше щастя залежить від нас самих.

Тому що воно – це наші звичками, ставлення та погляди на життя.

Ні для кого не секрет, що ми одержимі щастям, як і те, що воно швидкоплинне. Однак, як стати щасливим і не втратити це відчуття?

Психологи з Університету Каліфорнії виявили деякі цікаві речі про щастя, яке може змінити ваше життя.

Доктор Соня Любомирські, професор психології в університетському містечку Ріверсайд, відома також як “королева щастя”. Вона почала вивчати щастя, коли була ще аспіранткою і ніколи не зупинялася, присвятивши цьому свою кар’єру.

Одне з її головних відкриттів є те, що для людей “щастя” — це конкретно поставлене завдання. Коли в житті відбуваються якісь позитивні чи негативні події, такі як купівля будинку або втрата роботи, вони збільшують або зменшують відчуття щастя, але ми все одно повертаємось до поставленого завдання.

Професор доводить, що кожна людина можете зробити себе щасливішою зважаючи на те, що генетика — це приблизно 50% нашого щастя, життєві обставини впливають на нього приблизно на 10%, але те, наскільки ми щасливі, на 40% залежить від нас самих. Велика частина щастя визначається звичками, ставленням та поглядом на життя.

Ваше щастя або його відсутність пов’язане з в вашими звичках. І, як виявляється, шкідливі з’являються дуже просто (наприклад, бачення та сприйняття світу). Проте саме вони роблять людину нещасною. Викорінивши цих 13 негативних звичок, ви почуватиметесь набагато щасливішими.

1. Імунітет до захоплення чимось

Дивні речі відбуваються навколо вас кожен день, якщо ви знаєте, де їх шукати. Важко бути щасливою людиною, просто знизуючи плечима кожного разу, коли бачите щось нове. Потрібно навчитись захоплюватись чимось. Адже ми самі — не центр всесвіту.

2. Ізоляція

Ізолювати себе від соціальних контактів — досить поширена реакція, щоб почуватись нещасною людиною. Але багато досліджень говорять про те, що це найгірше, що можна зробити. Це величезна помилка, так як спілкування, навіть якщо вам не подобається це, відмінно підходить для вашого настрою. У всіх нас є ті дні, коли просто хочеться сховатись під ковдру і ні з ким не розмовляти, але якраз така діяльність руйнує ваш настрій.

3. Звинувачення

Щоб почуватись щасливими, ми повинні самі керувати нашим життям. Коли ви звинувачуєте у своїх проблемах інших людей чи певні обставини, то починаєте розуміти, що не маєте контролю над власним життям, і це звичайно негативно відбивається на вашому настрої.

4. Контроль

Важко бути щасливим, не відчуваючи контролю над власним життям. Але є і інша сторона медалі — ви можете стати нещасною людиною через намагання контролювати абсолютно все і всіх. Тому пам’ятайте, ви можете контролювати лише власне життя, не намагайтесь взяти під контроль ще й чуже.

5. Критика

Не варто критикувати інших людей. Адже, якщо вам це і приносить задоволення, то лише в той час, коли ви це робите. Та й зазвичай люди критикують лише тому, щоб почуватись краще.

6. Скарги

Якщо ви постійно скаржитесь на щось, це лише сприяє посиленню негативного настрою. А ще таким чином ви відштовхуєте від себе інших людей.

7. Намагання справити враження

Люди полюблять ваш одяг, машину і роботу, але це ще не означає, що ви їм теж подобаєтесь. Стараючись вразити інших людей, ви наближаєтесь до джерела нещастя. Все, що вам потрібно, – це знайти людей, які будуть любити вас такими, які ви є.

Все, що ви купуєте, щоб вразити когось, не зробить вас щасливою людиною.

8. Негатив

В житті не все завжди відбувається так, як ми того хочемо. Замість того, щоб скаржитись, бо все пішло не за планом, сфокусуйтесь на тому, за що ви повинні бути вдячні. Ви знайдете вирішення проблеми, впораєтесь з нею та зможете рухатись далі.

Нещастя — це песимізм, і він не допоможе вам в вирішенні складних питань. Думаючи про щось погане, ви його і отримаєте. Песимістичних думок важко позбутися, але можливо, зрозумівши, наскільки вони нелогічні.

9. Негативне середовище

Люди, які постійно негативно налаштовані і скаржаться, не можуть зосередитись на вирішенні власних проблем. Вони хочуть, щоб інші люди теж почали скаржитись, щоб почувати себе трохи краще.

Це як в ситуації із курцями. Коли людина курить, ви намагаєтесь відійти від неї, чи вийти із приміщення, чи навіть даєте зауваження. Так і з негативно налаштованими людьми — ви повинні встановити певні межі.

Тому оточіть себе людьми, які вас надихають, роблять вас кращими, а не тими, які тягнуть вас вниз. Життя занадто коротке, щоб витрачати свій час на них.

10. Порівняння власного життя з життям інших людей

Науково-дослідний інститут провів експеримент в Facebook, щоб з’ясувати, як наші звички впливають на щастя. Половина учасників цього дослідження продовжувала використовувати Facebook, а інша — відмовилась від нього. Результати були вражаючими. Наприкінці тижня, учасники, які не користувались Facebook, повідомили про те, що вони значно більше задоволені своїм життям.

Справа в тому, що соціальні мережі — це не реальне життя. І те, що ми там бачимо, не завжди відповідає дійсності, проте впливає на нас.

11. Відмова від цілей

Якщо людина ставить перед собою конкретні цілі, це змушує її почуватись добре, вона бачить своє майбутнє, прагне, щоб воно було саме таким, як вона уявляє.

12. Піддавання страхам

Страх — це ваша емоція, яка живиться уявою. Він — всього лиш ваш вибір. Але навіть від нього можна отримувати позитивні емоції – не боятись ризикувати.

Найгірше, що може з вами статись — це якщо ви помрете всередині, поки насправді ще живі.

13. Постійні думки про минуле і майбутнє

Так само, як і страх, минуле і майбутнє — це продукт вашого розуму. Ніякі дії уже не змінять вашого минулого, а занепокоєння не змінить майбутнього.

Щасливі люди знають про це, тому живуть сьогоднішнім.

Для того, щоб так жити, вам необхідно зробити таке:
– прийняти своє минуле. Якщо ви цього не зробите, то воно ніколи вас не залишить;
– прийняти невизначеність майбутнього.

І пам’ятайте, ви не можете все контролювати, але можете позбутись негативних звичок, які мають лише одне на меті — зробити вас нещасною людиною.

Джерело: Мізки.com

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*