Повідомили, коли на Волині збудують сучасні амбулаторії

15.01.2019 / Новини

Волинь – сьома в рейтингу областей України за термінами введення в експлуатацію амбулаторій в рамках проекту “Сільська медицина”.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Олександр Савченко на своїй сторінці у Facebook.

14 мільйонів українців, які проживають у селах, мають бути забезпечені доступною та якісною первинною медичною допомогою. Це питання обговорили на селекторній нараді у Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка сьогодні, 14 січня.

До обговорення долучилися голови обласних державних адміністрацій та керівники профільних структурних підрозділів ОДА з усієї України, в тому числі керівник найвищої виконавчої гілки влади у Волинській області Олександр Савченко.

За словами Геннадія Зубка одна з важливих цілей первинної сільської медицини – знизити смертність за чотирьома найпоширенішими нозологіями – серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, цукровий діабет, дерматологія за допомогою телемедицини.

Під час наради стало відомо, що загалом по Україні втілення проекту відповідає календарним термінам. Що стосується Волині, то на І квартал 2019 року заплановано 60 % запланованих амбулаторій ввести в експлуатацію. Решту, 40 %, добудують у другому кварталі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*