100% акцизу з продажу палива в Україні скеровуватимуть на ремонт доріг

21.09.2018 / Новини

Яким чином протягом найближчих років планують вирішити проблему сполучення всіх обласних центрів якісними дорогами, розповів у Луцьку очільник Державного агентства автодоріг України.

Про це йшлося під час Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» 21 вересня.

Виконувач обов’язків голови Державного агентства автодоріг України Славомір Новак відзначив, що цей форум є важливим кроком для подальшого розвитку економіки Волині та держави загалом. Він наголосив, що мережа доріг – це артерії економіки, адже без цього розвитку держави та бізнесу не буде, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Протягом останніх двох років в країні відремонтували рекордну кількість доріг. Будівельна машина працює, але для неї потрібне «паливо» – надходження до дорожнього фонду, податки, акциз.

Від 1 січня 2019 року змінюють модель управління дорогами – за дороги місцевого значення відповідатимуть голова ОДА та облрада, а в руках керівника «Укравтодору» та прем’єр-міністра залишиться відповідальність за державні дороги, артерії бізнесу.

Також йдеться про запровадження дорожнього фонду. Наразі 50% акцизу з продажу палива надходить на ремонт доріг, а наступного року цей показник становитиме 75%, у 2020 році – 100%.

Цьогоріч сума, виділена на ремонт доріг, становила 32 мільярди гривень, наступного року вона становитиме 50, у 2020 році – 70 мільярдів. За мету ставлять поєднання якісними дорогами усіх обласних центрів, особливо важливо це у прикордонних регіонах, таких як Волинь, де потрібно відремонтувати дороги, що сполучають регіон з Європою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*