10 кращих країн для подорожей у 2018-му році (ФОТО)

30.10.2017 / Новини, Статті

Популярне тревел-видання Lonely Planet назвало кращі країни для подорожей у 2018 році.

Щорічно в жовтні експерти видання створюють рейтинг туристичних напрямків, які неодмінно слід відвідати наступного року. На думку фахівців, найпопулярнішою для відвідування країною стане Чилі, оскільки в 2018 році вона відзначатиме 200-річчя незалежності. У цей рік по всій країні заплановані заходи, які будуть цікавими туристам, – пише Новое время.

На другому місці розташувалася Південна Корея, що поєднує в собі багату культуру, пишність природи і гостинність. Замикає трійку лідерів Португалія, де буде проходити Євробачення-2018.

Чилі

Чилі – жива щілина нації, ізольована від решти Південної Америки Андами на сході, Тихим океаном на заході, пустелею Атакама на півночі і непрохідними дикими лісами Патагонії на півдні. Попри це, тут є пам’ятки, які здивують навіть найвибагливішого туриста. Крім того, у 2018 році по всій країні відзначатимуть 200-річчя незалежності.

© David Berkowitz/Flickr

Південна Корея

Південна Корея завжди була популярним напрямком серед туристів. У 2018 році в місті Пхенчхан пройдуть Зимові Олімпійські ігри, тому зараз триває масштабна підготовка. Туристам обіцяють яскравий відпочинок у цей час.

© Mario Sánchez Prada

Португалія

Португалія вийшла з тіні сусідньої Іспанії і опинилася в центрі уваги в ролі динамічного центру мистецтва і культури. За останні два роки тут відкрилося безліч музеїв, а місцеві кухарі змогли підкорити світових критиків. Тільки за 2017 рік у Лісабоні сім ресторанів отримали зірки Мішлен.

© Miquel Fabre/Flickr

Джибуті

Маленька країна Джибуті перебуває у процесі розколу на три, через розходження тектонічних плит. Магма кипить під тонкою корою, пустелі вихлюпують пар з фумарол, а берега озера блищать величезними кристалами солі. Цей вражаючий повільний рух – привід спланувати поїздку. Додайте дивовижну культуру, пляжі і неймовірний дайвінг з акулами.

© Miguel Jauralde/Flickr

Нова Зеландія

Нова Зеландія завжди приваблювала шукачів пригод, але наступного року з’явиться новий захоплюючий туристичний маршрут. Там гості зможуть познайомитися з дивовижною природою, найбільшими пам’ятками і новими цікавими місцями.

© Bernard Spragg. NZ/Flickr

Мальта

Мальта – древній острів, де є доісторичні храми, укріплення XVII століття і мережа старих підземних тунелів. Недарма місто Валлетта зробили європейською столицею культури на 2018 рік. Тут пройдуть міжнародні кінофестивалі та бієнале сучасного мистецтва.

© Giuseppe Milo/Flickr

Грузія

Від високих Кавказьких гір до теплих пляжів Аджарії розкинулася Грузія – країна без перебільшення унікальна і неповторна. Цей сонячний куточок займає лише 118-е місце у світі за площею, але скільки ж цікавого він у себе вміщає – дивовижні ландшафти, унікальні пам’ятники і приголомшливу історичну спадщину.

© vvvita/depositphotos

Маврикій

Острів Маврикій відомий білосніжними пляжами, чистим океаном і мальовничою природою. Сюди їдуть не тільки за райським відпочинком, а й за новими враженнями, адже на Маврикії особливо популярний дайвінг. Крім того, наступного року Маврикій святкує 50-річчя незалежності.

© Mark Fischer/Flickr

Китай

Щорічно Китай демонструє прекрасні успіхи в розвитку технологій і туризму. За останні два роки у країні побудували нові високошвидкісні залізничні сполучення, високотехнологічні хмарочоси з оглядовими майданчиками і туристичними розвагами. Понад те, у 2018 році відбудуться великі виставки.

© Roman Boed/Flickr

ПАР

Пляжі і гори, дика природа і вино, культура і космополітичний Кейптаун – Південна Африка вже давно є однією з найпривабливіших країн світу. Наступного року тут відзначатимуть 100-річчя від дня народження Нельсона Мандели, тому по всій країні передбачені офіційні заходи та яскраві фестивалі.

© Paul Saad/Flickr

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*