«Сапожнікову з командою час іти на заслужений відпочинок», – думка

Найбільша проблема влади Нововолинська – кулуарність, непублічність та непрозорість. Про це у студії видання «КОРДОН» розповів власник фермерського господарства та ексдепутат Волинської обласної ради Юрій Єлева. Зокрема, він пояснив, у чому полягає недолугість команди Віктора Сапожнікова та яким чином можна вирішити низку проблем міста.

Юрій Єлева 8 років пропрацював в органах місцевого самоврядування на посаді першого заступника міського голови і двічі обирався депутатом обласної ради. Однак переконує, що не має наміру повертатись у чиновницьке крісло. За його словами, нині треба давати дорогу молодим, перспективним управлінцям, а Віктору Сапожнікову з командою – час іти на заслужений відпочинок.

«Пан Сапожніков вже понад 20 років перебуває на посаді міського голови. Скажу, що особисто я нічого проти Віктора Борисовича не маю. Єдине, що ті підходи, якими він управляє містом – вони застаріли. По-нормальному було б добре і всі б зрозуміли, якби він зараз вийшов до громади і сказав: «Я довгий час керував цією громадою, ви мені довіряли люди добрі, багато зроблено за цей період, але я втомився і в кінці-кінців маю право на заслужений відпочинок, тому я дякую вам, вибачте за ті помилки, які я зробив», – розповідає Юрій Єлева.

На його думку очолювати місто мають люди, які тут живуть, які мають сучасне мислення, досвід в управлінні. Разом з тим, він зауважив, що найбільша проблема влади Нововолинська – кулуарність, непублічність, непрозорість.

«От Анатолій Бідзюра правильно поставив запитання – відкрийте, будь ласка, рішення: Хто купив майно громади. Воно ж нам належить, а не їм. Хто купив землю? По якій ціні? Це нормально в будь-якому суспільстві, але, на жаль, ані Віктор Борисович, ані хтось інший не надав відповіді на це питання. А раз не відкривають – тоді у людей виникає підозра і розуміння, що від них щось приховують і людей дурять. Отакі речі громаді не подобаються. Я вважаю так: якщо ти живеш за кошт громади, а це так… Я зараз оце чув зарплати у чиновників досить пристойні, тим паче я знаю що зараз в міськраді виплачуються мільйонні премії. Ну то хлопці і дівчата, будьте тоді достойні і відкриті, як в акваріумі, публічні і чесні. А тут ви заробляєте за користь громади і навіть не хочете звітуватись громаді», – сказав він.

Юрій Єлева пропонує сформувати стратегію розвитку міста і нарешті взятись за вирішення екологічних проблем: «Ми повинні не забувати про питання екології, які стоять для міста досить гостро. Нововолинці заслуговують на краще повітря і на те, щоб принаймні під їхніми будинками не смерділо. Треба ввести жорсткий контроль за викидами, і жорсткий нагляд за тим, щоб вони виконали обіцянки щодо встановлення електростатичних фільтрів та іншого обладнання, яке унеможливить такі незручності у вигляді пилу і запаху. Також потребує модернізації оснащення очисних споруд».

«Я зважував на що є попит і в чому я можу використати свій досвід, тому вирішив заснувати в своєму селі фермерське господарство і закласти сад. В сучасному світі треба спеціалізуватись в чомусь одному, тому я обрав один напрямок – вирощування яблук. Тому у мене немає ні часу, ні бажання задумуватись про повернення у статус чиновника. Те, чим я займаюсь, це – моя улюблена справа. У мене окрім саду є ще пасіка. Єдине в чому я бачу свою місію, коли прийде нова команда, то якщо мої знання і досвід в управлінні містом. чи якимись процесами громади будуть потрібні – я в якості консультанта, чи радника безперечно можу вділити чимало часу. Тому що майбутнє мого міста мені не байдуже і я хочу, щоб нам усім жилось комфортно і ми гордились Нововолинськом», – наголосив Юрій Єлева.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*