Любомльський військкомат продовжує працювати над укомплектуванням підрозділів Збройних сил України контрактниками

10.07.2016 / Інтерв'ю

Минулого тижня в Україні завершилася призовна кампанія, що тривала з 5-го травня.

Про її підсумки у Любомльському районі повідомив видання “Наше Життя” військовий комісар районного комісаріату, підполковник Збройних Сил України Роман Гузь.

— Зробити однозначну оцінку нашої роботи непросто, — каже військовий. — Так, план по призовниках ми виконали стовідсотково: як і вимагалося, підрозділи Збройних Сил України, Держприкордонслужби та Національної гвардії України поповнили 25 призовників з нашого району. Але разом з тим потрібно було створити резерв призовників. От з цим, не склалося. Загалом, не беруся стверджувати, що весняна призовна кампанія була легкою. На жаль, рівень громадянської свідомості наших молодих людей, м’яко кажучи, бажає бути кращим. Отож, щоб забезпечити стовідсотковий результат, довелося добряче-таки попрацювати.

— Відомо, що призовників не залучають до виконання завдань у зоні АТО. Чи змінилося щось у цій сфері?

— Ні, жодних змін тут не відбулося. Нагадаю, відповідним Указом Президента України та рішенням РНБО передбачено, що строковики не повинні нести службу у районах проведення антитерористичної операції. Звісно, вони можуть потрапити у частини, окремі підрозділи яких виконують бойові завдання на Сході, скажімо, у ту ж 128-му гірсько-піхотну Закарпатську або 24 окрему механізовану залізну бригаду, але служитимуть хлопці винятково за місцем постійної дислокації цих частин, дуже далеко від лінії зіткнення. В даному випадку це Мукачеве і Яворів. Тобто, батькам призовників, які протягом травня-червня поповнили лави Збройних сил України, нема чого хвилюватися.

— Останнім часом на центральній площі міста можна побачити таку картину: намет, в якому постійно перебувають люди у військовій формі, щось розповідають перехожим, роздають друковану продукцію, і все це — на тлі патріотичних пісень. Що там відбувається?

— Це нова форма співпраці з громадськістю, так званий «рекрутинговий» пункт — агітаційно-роз’яснювальний намет для інформування населення про контрактну службу та її переваги, про необхідність боронити рідну країну. Така робота проводитиметься кожного вівторка, четверга та суботи.

— Тобто, разом із виконанням завдань, пов’язаних з призовом, військкомат продовжує працювати над комплектуванням підрозділів Збройних сил України контрактниками?

— Цілком вірно. Ці завдання виконуються в рамках відповідної державної програми, і мусимо виконувати їх в повному обсязі, інакше доведеться проводити мобілізацію. Відтак, прагнемо достукатися до свідомості наших громадян. Зрештою, військова служба — також робота, до того ж високооплачувана. Зокрема, передбачено хороше грошове забезпечення — від 7 тисяч гривень, низку соціальних гарантій, можливість отримати житло, безкоштовну освіту після другого контракту, санаторно-курортне лікування тощо. Також нагадаю, що жителі району, які вступають на військову службу за контрактом, згідно рішення райради з районного бюджету отримують одноразову грошову допомогу в розмірі 5 тис. грн.

Цю ініціативу підтримали й окремі місцеві ради району: Любомльська міська, Рівненська, Вишнівська, Римачівська, Ладинська, Штунська, Олеська сільські та Головненська селищна ради, які виплачуватимуть допомогу в розмірі від 1 до 10 тисяч гривень, залежно від можливостей бюджетів. Детальну інформацію про умови вступу на військову службу за контрактом можна дізнатися в Любомльському ОРВК за адресою: вул. Незалежності, 45, м. Любомль, тел. 2-41-94, 096-3374673.

Р

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*