Журналісти показали, як у Шацьку готуються до туристичного сезону (фоторепортаж)

13.06.2016 / Статті

Селище міського типу Шацьк мало хто сприймає окремо від цілого комплексу населених пунктів та місць відпочинку, який називають – Шацькі озера.

Сусіднє село Світязь, та й власне озеро Світязь – головні об’єкти, які заставляють туристів їхати на північний захід Волині.

Поки сонечко не прогріло воду, «Таблоїд Волині» вирішив прогулятися самим Шацьком, аби прицінитися, чи не лишається селище обділеним увагою туристів на фоні блакитних перлин краю.

Площа селища міського типу – лише п’ять квадратних кілометрів, населення – 5 370 мешканців. Існують різні версії, чому Шацьк має таку назву. Одні вважають, що вона пов’язана із болотистою місцевістю, через яку люди йшли і «шаталися», інші навпаки переконані, що назва походить від красивої, «ошатної» місцевості. Дехто припускає, що вже в давні часи розуміли, що ці краї – справжній скарб (а слово скарб німецькою «schatz»).

Шацьк зустрів майже абсолютною тишею, спокоєм та відчиненими дверима у всі адмінприміщення. На порозі рідко зустрічали посадовці, гостинно відкриті будівлі частіше дивували порожнечею. Це, мабуть, стало головним враженням про Шацьк: видається, що з нього виїхала добра половина людей; селище ніби живе повноцінним життям, а навколо – порожньо і тихо. А, може, справа у туристах, яких підсвідомо не вистачає для повноти картинки?

Читайте також:

1 Коментар Журналісти показали, як у Шацьку готуються до туристичного сезону (фоторепортаж)

  1. Тільки незрозуміло, з якого боку до підготовки до туристичного сезону стосуються ці фото, особливо з магазину меблів (там де з диваном і подушками). Таке враження, що пофоткали аби-що, тільки б інфопростір зайняти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*