Як вирішити найпоширеніші проблеми зі сном

25.07.2016 / Статті

У сучасному світі більшість людей прокидаються недостатньо відпочилими та неготовими до продуктивного дня.

Гаджети, серіали, робота, діти – ці та інші фактори змушують людей засиджуватися допізна і не отримувати необхідної норми сну.

Журналісти Tech Insider ознайомилися з рекомендаціями експертів таких медичних установ, як Національний фонд сну США, Національні інститути здоров’я, Гарвардська медична школа, Американська академія медицини сну і представили головні поради про те, як вирішити проблеми зі сном, пише “Новое время”.

Якщо вас мучить безсоння, уникайте вживання кофеїну за кілька годин до сну. Вранці або серед дня робіть зарядку, а за годину до сну відкладайте свій смартфон подалі.

Якщо заснути не дозволяє хропіння, намагайтеся спати на боці. Також експерти рекомендують промивати носові пазухи сольовим розчином і уникати вживання алкоголю.

Якщо турбує біль у шиї, зверніть увагу на свої подушки. Їх слід змінювати кожні два роки. Найбільш комфортними для відпочинку визнані латексні подушки.

При неспокійному, переривчастому сні уникайте вживання спиртного і зробіть температуру спальні близько 20-22 градусів за Цельсієм.

Щоб уві сні не мучила печія, спіть на лівому боці і на більш високій подушці. А взагалі – зверніться до лікаря.

Якщо під час сну болять плечі, не спіть на боці, спіть на спині та обіймайте при цьому подушку.

Якщо вам складно просинатися, намагайтеся щодня, навіть на вихідних, покидати ліжко в один і той самий час. Це дозволить організму звикнути до такого розпорядку дня.

Якщо вночі трапляються судоми в ногах, масажуйте хвору область, розігріваючи м’язи, також намагайтеся витягнути ногу вперед.

При болях у спині слід покласти подушку під ноги, якщо ви спите на спині, або під стегна, якщо спите на животі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*