7 порад для правильної засмаги

23.06.2016 / Статті

Ультрафіолет, потрапляючи на шкіру, стимулює вироблення вітаміну D, що регулює велику кількість процесів в нашому організмі.

Однак отримати шкоду замість користі в цьому випадку легше за все. Засмагнути і не згоріти – завдання, яке постає влітку перед кожним. Експерти розповіли, як отримати рівномірну засмагу без шкоди для здоров’я.

1. Сонцезахисний крем

Найпростіший спосіб захистити шкіру від шкідливого впливу – сонцезахисний крем. Вони бувають різних ступенів захисту і запобігають сонячним опікам, сприяючи більш рівній засмазі. Підбирати їх потрібно виходячи їх сонячної активності і вашого типу шкіри. Чим світліша шкіра – тим більший відсоток захисту потрібно вибрати.

2. Розрахуйте час на сонці

Найпростіший спосіб отримати рівномірну засмагу – це помірність. Приймати сонячні ванни потрібно починаючи з 15 хвилин під прямими променями, поступово збільшуючи цей інтервал.

3. Найспекотніші години

Найбільша сонячна активність –  між 10-ою годиною ранку і 16-ою годиною  вечора. У тих, хто засмагає в цей період найбільший шанс отримати сонячні опіки, відповідно виходити на пляж краще за все вранці або ввечері, коли сонце нижче і промені потрапляють на землю дотичною траєкторією, завдаючи менше шкоди шкірі.

4. Рухайтеся

Зовсім не обов’язково лежати “тюленем” на шезлонгу, щоб роздобути рівну засмагу. Просто отримуйте задоволення від ситуації, а загар нітрохи не гірше “прилипає” до тіла, коли ви рухаєтеся.

5. Більше олії

Якщо ви не довіряєте косметичним засобам, хорошою альтернативою сонцезахисному крему може стати натуральні олії. Найпростішим варіантом є оливкова олія, але вибір тут обмежений тільки вашими особистими уподобаннями. Як і промислово вироблений крем, олію обов’язково потрібно змивати після повернення з пляжу.

 

6. Не купайтеся

Мокра шкіра найбільш сприятлива до сонячних променів, ніж суха. Крім того, під час купання змивається шар сонцезахисного крему, що також сприяє отриманню опіків.

 

7. Їжте більше фруктів

Сонячний опік нічим не відрізняється від будь-якої іншої травми – це стрес для вашого організму. У такі моменти йому необхідна правильна пожива. Найкраще її отримувати з фруктів, багатих на вітаміни і антиоксиданти, які запобігають запальним процесам в епідермісі.

Джерело:healthinfo.ua

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*