Американський дієтолог, фітнес-експерт і автор книги “Вплив цукру на харчування” Джей Джей Вірджін розповіла, які несподівані продукти підвищують рівень цукру в крові.
Йдеться не про таку очевидну їжу, як солодка газована вода, десерти або желе, пише “Новое время”. Джей Джей Вірджін розкриває три хитрих джерела високого вмісту вуглеводів і цукру.
Кукурудзяна каша. Багато хто може заперечити, що кукурудза – це овоч. Однак насправді кукурудза – це зерно, що містить багато вуглеводів і цукру. Замість кукурудзяної каші Вірджін рекомендує їсти чорну квасолю, яка нормалізує рівень цукру в крові.
Пластівці з висівками. Такі пластівці вважаються здоровою їжею і цінуються завдяки вмісту клітковини. Однак Джей Джей Вірджін зазначає, що пластівці з висівками також містять глютен і крохмаль. У структурі крохмалю є полісахарид амілопектин, який викликає різкий стрибок рівня цукру в крові людини. Щоб вживати клітковину, експерт радить замінити пластівці з висівками на пластівці кіноа.
Картопля фрі. Картопля має найвищий глікемічний індекс серед усіх овочів. Вуглеводи, що містяться в картоплі, перетворюються на цукор і всмоктуються організмом дуже швидко. Замініть картоплю на овочі з меншим впливом цукру, наприклад, на коренеплоди. Вірджин рекомендує смажити у фритюрі нарізаний тонкою соломкою гарбуз.
Залишити коментар