ТОП-8 продуктів, що викликають втому

30.07.2016 / Статті

Експерти розповіли про несподівані продукти харчування, які провокують слабкість і виснаженість.

Втрата енергії не завжди пов’язана з нескінченними справами на роботі та недостатнім сном, пише “Новое время”. Іноді на життєві сили впливають продукти, які ми вживаємо. Втому може викликати не тільки така очевидно шкідлива їжа, як смажені пончики або цукерки, але і деякі корисні продукти.

Вісім несподіваних продуктів, які викликають втому, виглядають так:

Вівсянка. Звичайна вівсянка без жодних добавок – це прекрасна енергетична їжа. Однак якщо полити її кленовим або іншим солодким сиропом, в організм надійде багато цукру і людина буде відчувати втому та сонливість. Щоб цього не відбувалося, заправляйте вівсянку горіховим маслом, жменькою горіхів або насінням чіа.

Горіхи. Проблема з горіхами виникає тоді, коли людина не відчуває своєї міри. Горіхи містять досить багато жирів, тому переїдання в цьому випадку сповільнить травлення і буде стимулювати вироблення гормонів сну. Щоб бути повним сил, їжте не більше чверті склянки горіхів за раз, а краще – комбінуйте горіхи з яблуками. Яблука дозволять і насититися, і не набрати зайвих калорій.

Знежирений йогурт. Не всі знежирені йогурти однакові. Якщо ви купите ванільний або шоколадний знежирений йогурт, в його складі буде міститися досить багато цукру. Це, як і в ситуації із солодким сиропом, викличе втрату енергії. Купуйте простий грецький йогурт, який для кращого смаку можна посипати ягодами та горіхами.

Овочеві чіпси. Якщо на етикетці ви бачите слово «вегетаріанський», це ще не означає, що продукт безсумнівно корисний. Овочеві чіпси містять сіль, картопляний крохмаль та інші добавки, які можуть викликати почуття млявості. Щоб бути бадьорим і здоровим, просто їжте свіжі овочі.

Червоне вино. Дослідження показують, що вино порушує цикл сну і може зберігати втому протягом наступного дня. Вино також зневоднює організм, що провокує слабкість і порушення концентрації уваги. Щоб випити келих вина на вечерю і не вплинути на продуктивність, випивайте також і склянку води.

Кава. Причиною виникненню проблем зі сном може бути кава. Щоб спати міцно і спокійно, важливо пити каву не одразу, а через кілька годин після пробудження, бажано о 10-12 годині ранку. Оскільки до цього часу рівень гормону стресу кортизолу вже нормалізується, це найбільш оптимальний час для підвищення продуктивності. Не варто пити каву і за декілька годин до сну.

Фруктові смузі. Не купуйте магазинні фруктові коктейлі. Вони містять багато цукру і мало жиру, білка і клітковини, які необхідні для енергійного дня. Готуйте власні смузі, включаючи в них продукти з вмістом білків і корисних жирів, наприклад, авокадо або горіхове масло.

Енергетичні батончики. Такі батончики дуже часто виробляють з безліччю підсолоджувачів, що негативно позначається на продуктивності людини. Обираючи енергетичний батончик, стежте за тим, щоб він був зроблений з цільних продуктів і містив якомога менше невідомих добавок.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*