ТОП-6 причин, чому працівники відмовляються від відпустки

02.08.2016 / Статті

Американські вчені стверджують, що люди, які довгий час не йдуть у відпустку, в кінцевому підсумку можуть стати емоційно виснаженими й погіршити продуктивність роботи.

Згідно з даними Туристичної Асоціації США, в 2015 році американські робітники мали в середньому 16,2 днів відпустки, повідомляє “Новое время”.

У більшої половини американців залишилися невикористані дні відпустки.

Найпоширенішими причинами того, що люди не поспішають відпочивати, виявилися такі:

«Ніхто інший не зможе робити мою роботу». Психолог Аманта Імбер стверджує, що незамінних людей немає. При правильному плануванні справ і грамотному навчанні співробітника, який замінить вас під час відпустки, проблем на роботі бути не повинно. Відпочинок допоможе відновити сили і повернутись з новими ідеями та енергією.

«Після відпустки на мене посиплеться купа роботи». Якщо перед своїм від”їздом ви дасте чіткі вказівки іншому співробітникові, по поверненню проблем не буде. А якщо вам пощастило працювати з працелюбивими колегами, то після відпустки ви зможете виявити, що працювати доведеться навіть менше, ніж зазвичай, оскільки колеги вже вирішили завдання за вас.

«Я надто зайнятий, щоб брати відпустку». Експерт зі здоров’я Саманта Еттус говорить, що повноцінне життя включає в себе і успішну роботу, і щасливе особисте життя. Якщо у вас немає часу на сім’ю, друзів і близьких, ви своїми ж руками куєте власне нещастя.

«Я хочу показати відданість своїй роботі». Якщо ви постійно працюєте кілька років поспіль, в кінцевому рахунку ви будете морально виснажені і не зможете якісно виконувати свою роботу. Співробітник з низькою продуктивністю праці точно не буде потрібен компанії, незважаючи на всю його відданість.

«Подорожі – це дорого». Дослідження показують, що для того, щоб відправитися в подорож, необов’язково мати величезні заощадження в банку. По-перше, відпочити можна не тільки на першокласному курорті, але і в тихому селищі. По-друге, можна їхати на відпочинок не в сезон, і це буде дешевше.

«Я керівник, я не можу поїхати». Коли начальник йде у відпустку, він показує колегам приклад того, що від роботи варто відпочивати, зазначає Саманта Еттус. Коли керівник не відпочиває, як правило, не відпочивають і підлеглі. А через те, що всі співробітники перебувають у стані втоми та нервового напруження, робочі цілі досягаються гірше.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*