ТОП-6 фактів про які може розповісти зовнішність

08.08.2016 / Статті

Вчені назвали кілька несподіваних фактів, про які може розповісти зовнішність.

Як пояснюють експерти, людині достатньо всього пари секунд, щоб оцінити незнайомця і зробити кілька висновків щодо його особистості й характеру, пише “Новое время”.

За твердженням вчених, саме зовнішність є ключовим фактором, який впливає на бажання знайомства з людиною.

1. Привабливі люди сприймаються освіченими і добрими

За словами професора психології Техаського університету в Остіні Деніела Хамермеша, люди, які гарно виглядають, у більшості випадків створюють позитивне перше враження. Такі люди сприймаються добрими, розумними і великодушним.

2. Високі люди є кращими лідерами

У 2013 році група психологів і нейробіологів з Європи та США провели дослідження, в ході якого запропонували учасникам оцінити лідерські якості людей, виходячи з їх портретів. В результаті, учасники відзначили наявність лідерських якостей у тих людей, які в житті виявилися високими.

3. Риси обличчя можуть вказати на те, наскільки людина агресивна

Дослідження вчених з Університетського коледжу Лондона показало, що чоловіки з високим рівнем тестостерону часто мають широке підборіддя і виражені вилиці. В такому разі представники сильної статі вважаються більш схильними до агресії.

4. Риси обличчя можуть вказувати на фізичну силу

У 2015 році американські вчені провели невелике дослідження, в ході якого виявили, що люди з широким обличчям сприймаються більш сильними та витривалими.

5. Люди, які виглядають ненадійними сприймаються злочинцями

В ході дослідження ізраїльські та британські вчені запропонували учасникам оцінити знімки людей. Деякі фотографії були взяті з поліцейської бази, а на другій частині були зображені актори, які демонстрували радість або злість. Кожен портрет, який не викликав довіри, учасники відносили до категорії злочинців.

6. Зовнішність може вказувати на проблеми зі здоров’ям

Як пояснюють медики, багато хвороб відображаються у зовнішності людини. Так, надмірна кількість зморшок говорить про проблеми з серцем, а червоні плями на очних білках можуть сигналізувати про наявність діабету.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*