ТОП-5 порад, як впоратися з перепадами температур

10.01.2017 / Статті

Різкі зміни температури, рівня вологості та атмосферного тиску можуть обернутися неприємними і деколи навіть болючими відчуттями.

Як убезпечити себе і допомогти організму впоратися з такими стрибками, пише “Сегодня”.

При мігрені і головних болях

Повністю виключіть з раціону червоне вино і каву, адже у поєднанні з підвищенням температури ці продукти часто провокують напади головного болю. У цей період обов’язково спати на годину-дві довше, уникати стресових ситуацій. Добре допомагає масаж голови і шиї.

При задишці, відчутті нестачі повітря і загальній слабкості

Потрібно визначити норму артеріального тиску, для цього проконсультуйся з лікарем. Якщо тиск нижче норми, пий каву, міцний чай і взагалі більше рідини. Бажано кілька разів на день приймати контрастний душ (при відсутності протипоказань).

При загостренні алергічних реакцій та астми

Обмеж кількість цитрусових, томатів, шоколаду та кави в раціоні. Підберіть з лікарем антигістамінний препарат, який допоможе найбільш безболісно пережити перші дні адаптації до нових погодних умов.

При появі симптомів захворювань опорно-рухового апарату (остеохондроз, радикуліт, хвороби суглобів)

Часто під час різкого похолодання, на протягах особливо в поєднанні з підвищеною вологістю бувають серії спазмів м’язів спини. Природно, що при порушеннях в структурі хребта, грижі та ін.. з’являється обмеження спинномозкових нервів.

Зазвичай у такому випадку лікар призначає засоби, що розслаблюють м’язи, і протизапальні препарати.

Також у боротьбі з метеозалежністю вам можуть допомогти:

1. Помірна фізична активність, тобто біг, спортивна ходьба, плавання. Зверніть увагу: характер фізичної активності повинен враховувати саме ваш стан. Наприклад, вкрай некорисно займатися йогою при болях у суглобах або піднімати штангу при грижі міжхребцевих дисків.

2. Повноцінне збалансоване харчування. Виключи продукти, які провокують алергічні реакції і мігрень. Особливо шкідливо недоїдати або переїдати.

3. Повноцінний здоровий сон. Важливо і правильно підібрати матрац, на якому ви спите. Іноді якісний ортопедичний матрац допомагає впоратися з метеозалежністю.

4. Відмова від шкідливих звичок. Куріння і вживання алкоголю лише погіршать стан.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*