ТОП-10 причин, чому мерзнуть руки

30.11.2016 / Статті

Відсутність рукавичок – далеко не єдина причина того, що у вас мерзнуть кінцівки.

Сайт MedikForum наводить аж 10 причин цього явища.

1. Поганий кровообіг. Якщо відчуття замерзлих рук зберігається тривалий час після повернення з вулиці додому – це ознака проблем з циркуляцією крові.

2. Нестача м’яса. Руки і ноги, які дуже мерзнуть, можуть свідчити про анемію або дефіцит заліза. А найчастіше він є побічним ефектом хвороб кишечника або інших недуг. Залізо міститься у м’ясі і м’ясних продуктах, коричневому рисі, яйцях і зелених листових овочах.

3. Блокада артерій. Скупчення жиру в артеріях викликає їх периферійну хворобу. Це може пояснити, чому у нас мерзнуть пальці.

4. Хвороба Рейно. При цій хворобі у відповідь на якийсь стрес організм стискає кровоносні судини за допомогою спазмів і не дає їм пропускати кров. Одним з різновидів такого стресу є низька температура.

5. Склеродема – рідкісний різновид хвороби Рейно. Це автоімунне захворювання, що зачіпає шкіру і навколишні тканини на кшталт кровоносних судин.

6. Малорухомий спосіб життя. Дуже важливо багато рухатися – навіть найпомірніші навантаження або рух кінцівок допомагають розігнати кров по організму до рук і ніг.

7. Куріння. Облітеруючий тромбангіїт – системне імунопатологічне запальне захворювання артерій і вен, що викликає їхнє звуження. Воно пов’язане з тривалим курінням. У важких випадках викликає ампутацію кінцівок і смерть тканин.

8. Діабет. Недіагностований діабет з постійно підвищеним цукром в крові ушкоджує артерії, викликаючи скупчення в них бляшок. А значить, до кінцівок не доходить кров.

9. Жіноча стать. У 1998 році американські вчені довели, що у жінок температура тіла вища, ніж у чоловіків, а ось температура рук – на два градуси нижча. Це пов’язано з гормонами.

10. Вагітність. На ранніх стадіях вагітності температура тіла підвищується, через що жінки відчувають холод гостріше. Ще одним поширеним побічним ефектом вагітності є анемія.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*