ТОП-10 продуктів, що поліпшать настрій взимку

21.01.2017 / Новини, Статті

Вас переслідують зневіра, апатія і смуток? Включіть у свій раціон деякі продукти – і життя засяє яскравими фарбами.

Можливо, ви цього ще не знаєте, але січень вважається одним з найбільш депресивних місяців в році, особливо його друга половина. У цьому немає нічого дивного: після затяжних свят, смачної їжі, неробства і вечірок ви стикаєтеся з необхідністю знову працювати, “включати” свій звичний темп життя. Це не може не засмучувати.

Якщо при цьому ви їсте фастфуд, багато жирної їжі і солодощів, ваш настрій стає ще гірше: ця їжа не лікує депресію, а ще більше погіршує її. З тієї простої причини, що містить занадто мало корисних поживних речовин, вітамінів і мінералів, які підтримують ваш імунітет і настрій.

Ось продукти, що потрібно включити у свій раціон для хорошого настрою.

Темний шоколад. Збільшує виробництво серотоніну, гормону щастя. Тільки майте на увазі, що такий шоколад має бути з вмістом какао не менше 70%.

Лосось. У ньому містяться омега-3 жирні кислоти, які допомагають впоратися з симптомами депресії.

Вівсянка. Вона сприяє тому, що рівень цукру в крові підвищується поступово, і за рахунок цього ви не будете схильні до різких перепадів настрою.

Яйця. Відмінне джерело вітаміну В12, дефіцит якого провокує поганий настрій і депресію.

Субпродукти. Печінка, нирки та інші субпродукти багаті селеном, цей мінерал «відповідає» за роботу нервової системи і сприяє підвищенню імунітету.

Насіння гарбуза. У них в надлишку міститься магній (а його нестача призводить до погіршення настрою і депресій).

Ячмінь. Вуглеводи, що входять до його складу, сприяють виробленню триптофану, який, в свою чергу, збільшує викид серотоніну, гормону щастя.

Пісне червоне м’ясо. У ньому міститься залізо, яке необхідно для нормального самопочуття. Якщо в організмі є нестача заліза – ви відчуваєте постійну втому.

Спаржа. Це один з найбагатших рослинних джерел триптофану (який сприяє виробленню гормону щастя).

Мідії. У них міститься велика кількість вітаміну В12 і заліза. Вітамін В12 підтримує нервову систему в здоровому стані, знижує дратівливість, поліпшує концентрацію, пам’ять і рівновагу.

Від яких продуктів краще утриматися

– Всі ті продукти, в яких міститься високий рівень рафінованих вуглеводів (цукор, пластівці із злаків і інші напівфабрикати).

– Алкоголь, молочний шоколад, молоко.

– Кофеїн.

Джерело: Домашний очаг

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*