ТОП-10 дивовижних різдвяних страв з уього світу

06.01.2017 / Статті

Яка страва характерна для нашого українського Різдва? Звичайно ж, кутя.

Щороку на це зимове свято ми готуємо саме кутю. А видання “4 mama” про різдвяні традиції в інших країнах.

Франція

Французи на Різдво готують цікавий десерт, який називається Поліно. Це вершковий торт, який має форму поліна. Зверху він прикрашений марципаном, горіхами і цукровою пудрою.

Америка

Тут що не свято, то індичка! На Різдво теж прийнято готувати цю птицю. А роблять це так: можна використовувати всі продукти, які є в холодильнику, і начиняти ними індичку. Потім її запікають.

Швеція

Різдвяний стіл шведів не обходиться без вареної шинки, яку запікають з сухариками і в глазурі. Дуже незвично, але смачно.

Японія

На Різдво в Японії прийнято ходити в ресторан швидкого харчування. Якщо ж сім’я залишається вдома, то готують смажену курку. Ця страва вже стала традиційною для японців на Різдво.

Польща

На Різдво в Польщі готують коропа. Спочатку його добре промивають, обволікають в борошні, спеціях і смажать на оливковій олії. А до нього вже подають різні закуски.

Німеччина

Тут готують особливе печиво. Воно нагадує пряники і може бути різної форми і розмірів. У печиво додають мед, спеції, горіхи і цукати. Таке печиво прийнято не тільки їсти на Різдво, а й дарувати в якості подарунка близьким.

Данія

У датчан на Різдво прийнято готувати солодкий десерт під назвою грютце. Це густа рисова каша. Яку поливають вишневим сиропом і посипають горіхами.

Португалія

Португальці готують на Різдво не менш цікаве блюдо. Воно називається баккалао – сушена солона тріска. Трохи нагадує нашу таранку.

Швейцарія

У цій країні дуже люблять фондю і подають його майже на кожне свято. Ось і Різдво не виняток. Сирне фондю з 4 різних видів сиру ось уже який рік головна страва різдвяного столу в Швейцарії.

Італія

Італійці на Різдво їдять морепродукти. Чим їх більше, тим краще. І подаються вони вже в самому розпалі застілля.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*