Яка страва характерна для нашого українського Різдва? Звичайно ж, кутя.
Щороку на це зимове свято ми готуємо саме кутю. А видання “4 mama” про різдвяні традиції в інших країнах.
Франція
Французи на Різдво готують цікавий десерт, який називається Поліно. Це вершковий торт, який має форму поліна. Зверху він прикрашений марципаном, горіхами і цукровою пудрою.
Америка
Тут що не свято, то індичка! На Різдво теж прийнято готувати цю птицю. А роблять це так: можна використовувати всі продукти, які є в холодильнику, і начиняти ними індичку. Потім її запікають.
Швеція
Різдвяний стіл шведів не обходиться без вареної шинки, яку запікають з сухариками і в глазурі. Дуже незвично, але смачно.
Японія
На Різдво в Японії прийнято ходити в ресторан швидкого харчування. Якщо ж сім’я залишається вдома, то готують смажену курку. Ця страва вже стала традиційною для японців на Різдво.
Польща
На Різдво в Польщі готують коропа. Спочатку його добре промивають, обволікають в борошні, спеціях і смажать на оливковій олії. А до нього вже подають різні закуски.
Німеччина
Тут готують особливе печиво. Воно нагадує пряники і може бути різної форми і розмірів. У печиво додають мед, спеції, горіхи і цукати. Таке печиво прийнято не тільки їсти на Різдво, а й дарувати в якості подарунка близьким.
Данія
У датчан на Різдво прийнято готувати солодкий десерт під назвою грютце. Це густа рисова каша. Яку поливають вишневим сиропом і посипають горіхами.
Португалія
Португальці готують на Різдво не менш цікаве блюдо. Воно називається баккалао – сушена солона тріска. Трохи нагадує нашу таранку.
Швейцарія
У цій країні дуже люблять фондю і подають його майже на кожне свято. Ось і Різдво не виняток. Сирне фондю з 4 різних видів сиру ось уже який рік головна страва різдвяного столу в Швейцарії.
Італія
Італійці на Різдво їдять морепродукти. Чим їх більше, тим краще. І подаються вони вже в самому розпалі застілля.
Залишити коментар