Шість продуктів, що шкодять мозку

17.08.2016 / Статті

Американські психіатри та невропатологи розповіли про продукти, які призводять до порушень мозкової діяльності.

Багато людей знають про те, що стимулюють роботу мозку лосось, волоські горіхи та ягоди. Однак існує низка продуктів, які здатні викликати помутніння розуму, погіршення пам’яті і навіть розвивати хворобу Альцгеймера, передає “Новое время”.

Шість продуктів, які шкодять мозку, виглядають так:

Штучні підсолоджувачі. Невролог Девід Перлмуттер зазначає, що штучні підсолоджувачі приносять ще більший ризик розвитку діабету, ніж звичайний цукор. А діабет другого типу призводить до дегенерації мозку.

Риба з високим вмістом ртуті. Професор психіатрії з Пресвітеріанської лікарні Нью-Йорка Гейл Солтц стверджує, що риба, яка містить ртуть, токсична і чинить негативний вплив на ту частину мозку, яка відповідає за баланс, координацію і зір. Щоб знизити ризик впливу ртуті, відмовтеся від королівської макрелі, акулячого м’яса, риби-меча, обмежте споживання білого тунця. Зверніть увагу на молюсків, креветки, лосось, минтай і сома.

Готові бісквітні коржі. Готові, запаковані бісквіти, а також напівфабрикати піци містять транс-жири, які згубно впливають на мозок, викликають запалення і порушення передачі нервових імпульсів, каже психолог Сьюзан Альберс.

Солодкі напої. Нейробіолог Сандра Аамодт радить уникати солодких напоїв, оскільки вони не вгамовують, а лише стимулюють голод. Коли людина споживає багато калорій, вона порушує обмін речовин і запускає процес погіршення активності мозку.

Глютеновмісні продукти. Американський психіатр Келлі Броган стверджує, що продукти з глютеном, зокрема хлібобулочні та макаронні вироби, можуть призводити до депресії, психозу та інших психічних розладів.

Оброблені продукти. Фаст-фуд, газована вода та інша оброблена їжа містить транс-жири, велику кількість цукру та інші штучні добавки, які провокують розвиток проблем як в мозку, так і в організмі в цілому. Про це говорить кандидат економічних наук, керівник стратегії і програм в Центрі здоров’я мозку при Техаському університеті в Далласі Діана Первіс Джаффін.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*