Шість несподіваних причин, що заважають схуднути

14.07.2016 / Статті

Професор Гарвардського університету та експерт по боротьбі з ожирінням Девід Людвіг назвав несподівані причини, які заважають скинути зайву вагу.

Як розповідає дієтолог, в прагненні схуднути люди часто дотримуються новомодних порад, але, в результаті, часто отримують зворотний ефект. Така проблема може виникнути не тільки через неправильно підібране харчування або фізичні вправи, але також завдяки іншим факторам, які помилково вважаються корисними для фігури, пише “Новое время” з посиланням на The Daily Mail.

1. Ви багато їсте після тренувань

За словами експерта, спорт не допомагає схуднути тому що фізичні вправи вимагають великих витрат енергії, а по завершенню тренування прокидається сильний голод. У такому випадку люди, звичайно ж, поповнюють запас сил за допомогою їжі. Але проблема криється в тому, що після навантажень, люди зазвичай з’їдають більше калорій і всі витрачені зусилля зводяться нанівець.

2. Кожна людина має мінімальну вагу, закладену природою

Згідно з дослідженнями професора Людвіга, природа передбачила для кожної людини мінімальну вагу. Це означає, що переступивши цю межу, організм почне будь-якими способами повертатися до нормального стану, а це тягне за собою збільшення апетиту. В такому випадку експерт рекомендує зосередитися на продуктах харчування, а не на їх калорійності, оскільки від різноманітності залежить самопочуття та ефективність дієти.

3. Ви неправильно снідаєте

Як пояснює дієтолог, їжа з однаковою кількістю калорій по-різному впливає на організм. Вживання вівсянки з фруктами на сніданок насичує організм вітамінами і надовго зберігає відчуття ситості, в той час як кава, тости або солодке тільки піднімає рівень інсуліну в крові і вже через короткий час знову прокидається голод. Професор рекомендує звертати увагу не на кількість калорій, а на користь продуктів для організму.

4. Ви дотримуєтеся низькокалорійної дієти

Професор Людвіг розповідає, що скорочення кількості вживаних калорій ніяким чином не допомагає скинути зайву вагу. Коли людина постійно обмежує себе, то починає сповільнюватися метаболізм, що практично не дозволяє схуднути. Щоб досягти поставлених цілей фахівець радить обирати корисні продукти, замість того, щоб скорочувати споживання «шкідливих».

5. Ви вживаєте цукрозамінники

За словами дієтолога, синтетичні підсолоджувачі несуть більше шкоди організму, ніж звичайний цукор. У людей, які регулярно вживають цукрозамінники, починають гірше працювати смакові рецептори, а також у них спостерігається підвищений рівень інсуліну, що тягне за собою перетворення калорій в жирові клітини. Професор рекомендує замінити цукор кленовим сиропом або медом.

6. Ви не вживаєте сіль

За словами дієтолога, повна відмова від солі може призвести до проблем з кровоносних тиском і метаболізмом. Сіль необхідна організму для підтримання водного балансу, утворення соляної кислоти, яка є основним компонентом шлункового соку, а також для нормальної роботи нервової системи і жирового обміну. Тому професор радить вживати сіль в кількості від 3 до 6 грамів щодня.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*