Що з’їсти на сніданок, щоб схуднути

30.05.2016 / Статті

Бажаючи схуднути, багато людей часто роблять велику помилку: просто пропускають сніданок.

Тим більше що зробити це легко: багатьом з ранку зовсім не хочеться їсти. Експерти розповіли, чому цього робити не варто і яким повинен бути дієтичний сніданок, повідомляє healthinfo.ua.

Чому не можна пропускати сніданок

Вночі всі процеси в організмі людини сповільнюються. І з ранку “включаються” далеко не просто так, а тільки під впливом якихось зовнішніх поштовхів. Процеси метаболізму “запускаються” за допомогою сніданку. Якщо ви пропускаєте ранковий прийом їжі, то метаболізм залишається повільним протягом всього дня. А такий стан речей з метою «схуднути» не сумісний. Тому, прагнучи втратити зайві кільграми, снідайте обов’язково!

Коли потрібно снідати

Снідати потрібно не пізніше, ніж через годину після того, як ви прокинулися. Перше, що повинно потрапити в шлунок з ранку – вода. Склянку чистої води (можна з соком лимона) «вмиє» шлунок, очистить його від залишків вчорашньої їжі, яка вже не має харчової цінності, але може стати джерелом інтоксикації організму.

Якщо їжа з ранку «в горло не лізе», розбийте свою ранкову трапезу на дві частини. Спочатку з’їжте щось дуже легке (пара ложок сиру, наприклад), пізніше – щось вагоміше.

Калорійність сніданку. Ідеальна калорійність сніданку – 300-400 ккал. І поставитися до підрахунку калорій потрібно з усією відповідальністю. Дуже часто ми переїдаємо, навіть не здогадуючись про це. Звичайно, зважувати і «обраховувати» кожен шматочок дуже нудно. І клопітно. Вміння “на око” оцінювати калорійність кожної порції, прийде досить швидко. Складно тільки на початку.

Білки, жири або вуглеводи? Що з’їсти на сніданок, щоб схуднути: кашу (вуглеводи), яєчню (переважно – білки + жири), або шматочок м’яса (білки)? Відповідь на це питання однозначна: більше в цього у сніданку повинно бути вуглеводів. Велика частина, але не одні вуглеводи? Розклад тут такий: вуглеводів у сніданку повинно бути близько 60%, білків 15-20%, жирів – 30-35% від їх добової норми.

Вуглеводи повинні бути складними. В ідеалі – каша. Не обов’язково вівсянка. Гречка з сиром, наприклад, визнається дієтологами не тільки супер-корисною для загального здоров’я стравою, а й ідеальною для дієти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*