[ОНОВЛЕНО] Протести по-любомльськи: музика гучніше – “гонорарів” побільше (ВІДЕО)

06.04.2016 / Відео, Статті

Уже третій день поспіль біля офісу Волинської митниці  громадські активісти проводять акцію протесту проти новопризначеного виконуючого обов’язки начальника митниці Олександра Шавлака.

Нагадаємо, що розпочалися пікетування 4 квітня. Тоді Олександр Шавлак провів прес-конференцію для журналістів.

Наступного дня, порівняно з попереднім, «борці за справедливість» не просто барабанили палками в порожні металеві бочки під вікнами адмінбудівлі, а намагались вибивати справжні «мелодії».

Наймолодшому пікетувальнику, який продемонстрував свої здібності до музики, ледве виповнилось 3 роки. Лунали час від часу й україномовні фонограми  для пожвавлення атмосфери. Хтось отримува розрядку в якому-неякому, але мистецтві, а хтось  шукав її у магазині неподалік у пляшках пива.

Загалом акція відбувалась мирно. Хоча, поведінка декого з мітингувальників (або тих, хто прийшов за ними поспостерігати) мала ознаки алкогольного сп’яніння.

Цікаво, що за журналістами КОРДОНу постійно спостерігали 2-3 пікетувальники. Боячись, щоб місцеві не розповіли нам “зайвої” інформації, “охоронці” потай супроводжували нас навіть до магазину.

З інсайдерських джерел стало відомо, що транспорт, яким прибула більшість протестуючих, переважно з Луцька, Ковеля та Камінь-Каширського.

З інших джерел стало відомо, що, буцімто, декому з пікетувальників заплатили суму від 200 до 500 гривень. Залежно від функціонального призначення.

У об’єктив журналістів часто потрапляли обличчя юних хлопчаків, що намагались  з певних причин прикрити лице руками.

Між іншим, вчора на території офісу митниці з’явився намет. Сьогодні тут встановили ще один. За словами активістів, якщо треба буде, то збудують тут справжнє наметове містечко.

З цього приводу працівники митниці викликали поліцію. Слідчо-оперативна група повідомила, що прибули за фактом порушення громадського порядку та щоб з’ясувати законність встановлення наметів.

Натомість, за заявою керівника Громадської організації “Волинські патріоти” Володимира Красулі (котрий звернувася безпосередньо до начальника любомльської поліції), зареєстровано факт перебування одного з митників на робочому місці без посвідчення.

Хоча, насправді перебував він на робочому місці без посвідчення трохи більше години. Адже до приїзду поліції, яка вилучила у нього (знову ж таки за заявою Красулі) посвідчення на перевірку дійсності – офіційний документ був у митника із собою.

Наразі претензій до проведеної поліцією роботи немає жодна із конфліктних сторін.

IMG_4402

IMG_4280

IMG_4496

IMG_4482

IMG_4458

IMG_4339

IMG_4417

IMG_4421

IMG_4485

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*