Любомль: халатність та корумпованість влади призвела до понад 30-річної війни між сусідами (ВІДЕО)

14.04.2016 / Відео, Статті

Сутички між двома родинами, що проживають у Любомлі поруч, точаться ще з радянських часів. То стихне хвиля розбрату, то знову розбурхається. Не так давно відбулась чергова сварка – не поділили землю. І в тих, і в інших є відповідні документи аби приватизувати її. Причина такого збігу – чи то корумпованість влади, чи то халатність службових осіб, відповідальних за надання необхідних послуг.

Чвари між сусідами доходять до крайнощів: то лампочку опоненту треба розбити, то банкою в голову поцілити, то туалет у відповідь розвалити, то зводити й руйнувати паркани на вічно “пересувній” межі.

Того дня галас на їхніх подвір’ях чула вся вулиця. Коцури знімали металеву сітку, якою Савоші обгородили щойно приватизовану ними земельну ділянку. Мовляв, нарешті поставили на межі двох дворів паркан, але не в тому місці, де треба.

За словами Коцур, працівники правоохоронних органів заборонили сусідам городити ту ділянку. Адже справа щодо законності такої приватизації перебуває в суді.

Кажуть, мають всі документи, які посвідчують, що приватизований сусідкою “клаптик”, є їхнім. І вони першими подавали заяву в міську раду. Натомість у Савошів папери підроблені. При виготовленні технічної документації проектна організація допустила порушення – не зазначила власників (користувачів) суміжних ділянок. Тож вони навіть не підписували документів про погодження суміжних меж.

IMG_4992IMG_4995IMG_5002IMG_5004IMG_5008IF

IF

IFIF

IF

Представниця іншої конфліктної сторони – Наталія Савош розповіла, що проживає в домі разом зі своєю матір’ю, котра хворіє та невзмозі самостійно пересуватися. Їхній будинок та присадибна ділянка розділені на двох власників – її маму Анастасію Савош та тітку Валентину Клюку.


Наталія Володимирівна пояснила, що черговий скандал почався, коли вона з матір’ю вирішила приватизувати свою земельну ділянку, після чого на її межі встановила паркан.

Він, як запевняють Коцури, розташований вже на їхній території. До того ж таким чином, що тепер вони змушені ставити транспортні засоби (навіть велосипед) або на дорозі, або в інших сусідів. Ба, навіть людина, рухаючись залишеною Савошами стежкою між дворами, рватиме верхній одяг на кожному кроці.

Зі слів Наталії, весною 1960 року земельну ділянку на Машівській спершу отримали Коцури. Восени того ж року Савошам відміряли ділянку наступну від сусідської. Через рік землю роздавали вже з іншого напрямку вулиці. Тому між територією Анастасії Савош та її сусідів з іншої сторони сформувалася кількаметрова смуга “нічийної” землі.

Саме на цю землю і пропонують Коцури змістити свою присадибну ділянку Наталії з матір’ю. На підтвердження своїх слів жінка надає для ознайомлення план земельної ділянки та документи про право власності на землю та нерухоме майно.

IFIFIFIF

Коцури жаліються, що недобра сусідка позабивала дошками вхід до їхнього курятника, розбомбила туалет та прив’язала собаку біля їхніх надвірних споруд, аби позбавити їх вільного доступу до них. Коли втікала з “місця злочину”, то загубила тапочки… у вигрібній ямі.

Натомість пані Наталя запевняє, що це Коцури зруйнували її паркан та кинули його у болото, що неподалік. А уламки шиферу на городі – це не її рук справа. Насправді, це господар сусідки кидався уламками від туалету по її качках. А тапочки їхній собака вкрав у неї та приніс на чужу територію.

Ну, хоч матимуть, що згадати на старості літ. А поки що чекають рішення експертизи та суду. Хоча, у цьому випадку, ймовірно, і це не стане остаточною крапкою.

IF IF IF IF

Читайте також:

5 Коментарів Любомль: халатність та корумпованість влади призвела до понад 30-річної війни між сусідами (ВІДЕО)

  1. Як так зробили ( державний акт) витяг державного реєстру но копій забудови земельної ділянки немає ні в одній установі а той що в власника підроблений дорисований і ніхто на це не може звернути уваги безвідповідальність але справедливість буде “СЛАВА УКРАЇНІ”

  2. Коцура Марія Калениківна,досить говорити неправду і звинувачувати у корупції всіх, хто сказав вам НІ!!!Поясніть вислів, який ви сказали у суді”Я працювала на топлевному складі і була така-на два райони”.Яка така???У вас на машівській 40 була вугільна шахта і ви роздавали безкоштовно вугілля????ЧИ КОРИСТУЮЧИСЬ ПОСАДОЮ ЯКУ ВАМ ДОРУЧИЛА ДЕРЖАВА ОДНИМ ЛЮДЯМ ЗА ГРОШОВУ ВИНАГОРОДУ АБО ЗА ІНШІ ПОСЛУГИ ВІДПУСКАЛИ СОРТОВЕ ВУГІЛЛЯ А ІНШИМ ВУЛІЯЯ З КАМІННЯМ!!!!Отож ХАБАРІ І ФАЛЬСИФІКАЦІЯ відомі вам не по чуткам.Отублікуйте документ, який підтверджує що вaм дали 23 метри.Або ж зізнайтеся, що ваша хтивість перевишує ваші можливості!!!!!Скажіть чесно “Я хочу перемістити ділянку моїх сусідів на три метри тому, що живу в ейфорії 80 років!Я ДИРЕКТОР І МЕНІ ПООБІЦЯЛИ!!” На рахуно цього приходить на думку анекдот!
    -Милый а ты обещай на мне жениться!
    -Мало ли что я НА ТЕБЕ обещал!!!))))))
    Людина, яка живе минулим ,не має ні майбутньго ні теперішньго!Дайте спокую не фантазуйте, приватизовуйте згідно з планом, живіть з Богом!!!!

  3. ти краще свого брата Володю запитай він тобі хай правду розкаже де межі і як вони були ???

    • ЗАПИТАЛА.ПОРАДИВ ЗАПИТАТИ У ТРАКТОРИСТА(ТОБТО У ТЕБЕ)ЗНАЧЕННЯ СЛІВ ПРОЇЗД І ПІДЇЗД ДО ЖИТЛОВИХ СПОРУД.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*