Нардеп Ігор Гузь зустрівся з медиками Любомля

13.03.2016 / Статті

Нещодавно у приміщенні актової зали ТМО Любомльського і Шацького районів народний депутат Ігор Гузь зустрівся з працівниками лікарні. На робочій нараді були присутні медики, головний лікар Володимир Дибель та голова районної ради Микола Сушик.

На початку зустрічі нардеп прозвітувався про роботу, яку виконав на території Любомльського району: ремонт дороги до с. Машів, будівництво приміщення садочка у с. Радехів, повернення громаді мисливських угідь УТМР, відпочинок дітей учасників АТО на Шацьких озерах, закупівля великої кількості засобів для військових тощо.

Кожен у залі міг поставити запитання народному депутатові. Найбільше присутніх хвилювала забезпеченість лікарні ліками, особливо інсуліном, вакцинами для дітей, знеболюючими. Щодо інсуліну, то звучала думка, що він є, проте у малій кількості неякісного виробництва.

Заступник генерального директора ТМО Анжела Лесик звернулася до пана Гузя з питанням забезпечення якісного медичного обслуговування для учасників АТО. Запевнила, що сума, яка виділяється державою, не може покрити усі витрати, що йдуть на солдатів. 10583231_579671472187376_164677576_o

Ігор Гузь зізнався, що одне з актуальних питань ще невирішене. Це придбання нового томографа та його встановлення у лікарні. Наголосив, що неодмінно буде звертатись у Міністерство охорони здоров’я та вимагати кошти на купівлю нового апарату.12837221_579671578854032_320524607_o

Оксана Дудко, лікар та водночас депутат районної ради, підняла питання про закриття малокомплектих шкіл.  Цим стурбовані не лише батьки, а й начальник відділу освіти, депутати районної ради, жителі Любомльщини. Пані Оксана сказала, що матеріальне забезпечення шкіл не відповідає нормам, доїзд дітей теж потребує вирішення.

– Питання малокомплектних шкіл зараз особливо гостро постає саме в Любомльському районі, – прокоментував Ігор Гузь. – Це великий район. Містить чимало маленьких сіл, у яких функціонують школи з малою кількістю дітей. Знаю про ситуацію в навчальних закладах сіл Руда, Ладинь, Біличі. На жаль, альтернативи наразі немає, бо економіка держави не працює.

Говорили й про підвищення заробітних плат та достатнє забезпечення медичними кадрами. Народний обранець наголосив, що це вирішується на державному рівні. Адже тільки робота усіх структур великої системи може принести бажаний результат.
Працівники лікарні щиросердно подякували Ігорю Гузю за небайдужість до їхніх проблем та за прагнення їх вирішити.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*