На творчість юну художницю зі Згоран надихає природа рідного краю

15.07.2019 / Статті

Однією із родзинок нещодавнього Дня села у Згоранах була виставка робіт юної художниці — місцевої жительки Олени Солом’янюк. На виставці було представлено близько десяти її робіт, хоча, як розказує сама дівчина, їх у неї понад півсотні, і то не рахуючи «акварельок».

Працює вона в основному масляними фарбами. Про це пише газета «Наше життя» за 3 липня.

Дівчина малює з дитинства,  вісім років тому почала брати уроки в Наталії Блонської з Любомля. Завдяки їй дечому і навчилася. Разом із іншими її ученицями брала участь у різноманітних конкурсах та виставках…

Щоб продовжити навчання, вступила до Львівської національної академії мистецтв, дизайнер-модельєр. Нині закінчує перший курс.

«Багато картин подарувала друзям, трішки продала… Із продажем  не дуже виходить, бо тільки намалюю щось хороше, як відразу ж треба комусь на подарунок…, — розказує юна художниця. — Вдячна за науку і Наталії Леонідівні, і батькам, адже усі мої успіхи — це завдяки їхній допомозі».

Батьки Олени й самі непогано малюють, тож всіляко підтримували й підтримують талановите дівча, адже фарби, підрамники, полотно — усе це зараз коштує недешево, до того ж і уроки малювання платні…

На творчість дівчину надихає природа рідного краю, його краса, серед її картин багато пейзажів, натюрмортів з квітами — одними із найгарніших творінь природи.

«Найбільше подобається малювати природу, тварин, букети квітів. На одну картину витрачаю приблизно вісім, а то й більше годин, — каже дівчина, — серед улюблених художників — Караваджо, Ван Гог, Томас Кінкейд, багато інших, усіх й не перелічиш…».

Як і всі молоді люди, Олена також полюбляє і спорт, зокрема, волейбол. Полюбляє також класичну музику, мріє навчитися грати на гітарі…

На дні села земляки та гості гідно оцінили роботи молодої художниці, ми також були приємно вражені її творчістю, особливо сподобались  натюрморти із яскраво-червоними квітами, маки і т.д.

Фото надані редакцією газети «Наше життя»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*