Любомльчани не знають своїх депутатів міськради й їхніх обов’язків

04.08.2016 / Новини, Статті

Жителі Любомля зізналися, що не знають за яких кандидатів до міськради голосували в жовтні минулого року й хто на рівні міста повинен вирішувати їхні локальні проблеми. Натомість народного депутата, який представляє їхні інтереси у Верховній Раді, вже побачили особисто. 

Народний депутат України Ігор Гузь, перебуваючи на парламентських канікулах, 3-го серпня провів кілька зустрічей з громадськістю Любомля. Він завітав у двори багатоповерхівок, аби особисто поспілкуватися з їх жителями.

Політик, виконуючи одну зі своїх передвиборчих обіцянок, планує прозвітувати про роботу у дворах багатоквартирних будинків міст свого округу. Подібні зустрічі вже відбулися у селищі Благодатне та Нововолинську. У Любомлі разом з ним обхід дворів здійснювали представники його громадської приймальні та заступник міського голови Микола Оніщук із секретарем міськради Антоном Фурманюком.

“Інші нардепи на морі, а я у ваших дворах, в Любомлі. Вирішив провести час відпочинку з вами”, – зауважив на початку зустрічі Ігор Гузь.

IMG_2911

Нардеп зазначив, що обіймає посаду заступника голови комітету закордонних справ і має стосунок до питань вступу України в ЄС, безвізового режиму та інших подібних. Відзначив себе, як активного учасника виступів та запитів. Коментував свою діяльність у Верховній Раді та окрузі, говорив про плани та перспективи.

Послухати депутата зібралися жителі кількох багатоквартирних будівель міста. Більше того, із зацікавленням споглядали за проведенням заходу й діти. Люди ставили запитання, просили допомоги, критикували діяльність Ігоря Гузя та водночас дякували за підтримку та виконану роботу.

Загалом населення скаржилось на низькі пенсії, сьогоденну політику та неефективну відсіч російській військовій агресії, отримання субсидій, проблеми з електропроводкою, сміттєвивозом, перекриттям дахів тощо.

На деякі запитання  відповідали присутні представники міськради.

Народний депутат закликав людей об’єднуватися, створювати ОСББ та інші організації, щоб прагнути змін на місцевому рівні, а не лише надіятися на те, що все за них зробить влада. Відзначив активних жителів вулиці 1-го Травня (будинок №120), які гідно самостійно облаштували свій під’їзд й тротуари з квітниками. Це при тому, що жодної організації в них ще не створено.

“Не думайте, що прийде добрий чи поганий депутат або мер і вирішить всі ваші проблеми. Ви повинні також надіятися на себе та об’єднуватися для облагорордження дворів. Елементарно прибрати під’їзд чи перекопати клумбу, висадити квіти – це від вас залежить. Й майте на увазі, що є конкретний депутат міської ради, котрий повинен вирішувати ваші дрібні проблеми на рівні міської ради. Якщо питання більше гостре, тоді працює ваш депутат від райради чи облради, і лише в окремих випадках (коли ті не можуть зарадити нічим або бракує компетенції) народний депутат”, – зазначив Ігор Гузь.

Цікаво, що з присутніх любомльчан, практично жоден не міг назвати свого депутата міськради. І лише одиниці знали представника до Волинської обласної ради.

Ігор Гузь розповів також про роботу свого Фонду “Прибужжя”, що допомагає активним мешканцям, які готують проекти та пропонують цікаві ініціативи. Закликав жителів міста подавати свої проекти на конкурс “Крок на зустріч”, переможці можуть отримати підтримку до 20 тисяч гривень для співфінансування локальних ініціатив.

IMG_2902IMG_2959IMG_2927IMG_2904IMG_2937IMG_2958IMG_2969 IMG_2979 IMG_3049 IMG_3058 IMG_3064 IMG_3066 IMG_3070 IMG_3074 IMG_3082 IMG_3096 IMG_3102 IMG_3115IMG_3125 IMG_3140 IMG_3160 IMG_3164 IMG_3186 IMG_3192 IMG_3215 IMG_3222 IMG_3225  IMG_3285 IMG_3297 IMG_3299 IMG_3302 IMG_3304 IMG_3317 IMG_3319

Читайте також:

2 Коментарів Любомльчани не знають своїх депутатів міськради й їхніх обов’язків

  1. Хотіли пудосра** Гузя…на камери снімали, орали сразу…А хулі там!!! До кунця і оператори попропадали і людям стидно стало. Тепер п***и получать мєсні депутати. Бо й правда. Не**й було йти в депутати всяким волонтьорам і бізнесменам і спіхувати своє неробство на других. Добре що хоть мозгів хватає наоформляти на всіх родичів землі по пару ділянок

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*