Єдиний 90-річний ветеран з Коцюрів готовий ще на танці ходити

09.05.2016 / Статті

У Коцюрах Любомльського району 9-го травня вшанували пам’ять полеглих воїнів під час Другої світової війни. Віддали шану й єдиному 90-річному ветеранові села Іванові Кравчуку.

Зі словами вдячності та вітань виступили голова Вишнівської сільради Віктор Сущик та отець Віктор Сулік – настоятель храму Марії Магдалини в селі Коцюри.

Керівник громадської приймальні народного депутата Ігоря Гузя Інна Петрук вручила ветеранові подяку та скромну матеріальну допомогу від народного обранця.

Присутні помолились за здоров’я всіх учасників бойових дій, що коли-небудь воювали за незалежність та суверенність України й зустрічали нині 71-шу річницю Перемоги над нацизмом у Європі в Другій світовій війні.

Відправили й панахиду за мільйонами полеглих українців в ті трагічні роки.

Іван Кравчук розповів про свої воєнний та повоєнний життєві шляхи.

“Коли фронт пішов на Варшаву, то всіх чоловіків до 60-ти років мобілізували. Я був одним із наймолодших, 1927-го року народження. Навчання проходив 6 місяців: спочатку в Любомлі, потім в Луцьку, далі в Саратовській області. По закінченню війни нас розформували: когось відправили в Японію, когось у Польщу, мене в Мурманськ. Там понад 5 років ніс службу в піхоті,” – пригадав ветеран.

Хоча йому от-от виповниться 90 років, сміливо жартує перед публікою, що йому ледве за 60. Та й пританцьовувати в поважного чоловіка ще непогано виходить.

Організувала захід завідуюча сільським клубом Наталія Петрук.

IF

IF

IF

IF

IF

I

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*