Для тих, хто шукає роботу: 6 запитань, які потрібно ставити роботодавцю

13.06.2016 / Статті

Наприкінці співбесіди роботодавець обов’язково запитає, які питання у вас залишилися.

Щоб не потрапити в халепу, портал hh.ua радить не забувати про шість пунктів, щоб перші дні на новому місці не стали для вас неприємним сюрпризом.
Робочий графік і відрядження

В одних компаніях робочий день починається о 11:00, в інших – о 8:30, і запізнення караються штрафом. Це питання має велике значення, особливо якщо дорога від дому до роботи має бути неблизька. З’ясуйте, не чекають вас ще більш далекі подорожі: чи є відрядження, як часто вони відбуваються і як оплачуються.

Повна назва посади

Якщо ви претендуєте на посаду директора, то приписка «виконавчий» у трудовій вас може неприємно здивувати. Назва посади зумовлює ваші функції, тому з’ясування її заздалегідь так само важливо, як і обов’язки на майбутньому місці роботи.

Заробітна плата і премії

Переговори про зарплату – ціла наука, і боятися її не потрібно. Багато кандидатів соромляться питати про гроші, але в бажанні дізнатися розмір майбутнього заробітку немає нічого дивного. Інша справа, що не всі компанії готові на першій співбесіді називати конкретні суми. Вас можуть запитати про очікування і розповісти, чи відповідає їм розмір майбутнього окладу.

Якщо зарплата була вказана у вакансії, обов’язково уточніть, що мав на увазі рекрутер: зарплату gross – тобто до вирахування податків, або net – суму, яку ви будете отримувати на руки. У будь-якому випадку з’ясуйте чи є преміювання співробітників, чи є щорічна індексація зарплат, які бонуси існують і як їх отримати. Зрозуміло, ви також маєте право знати, чи буде зарплата «білою».

Ваші попередники

З’ясуйте якомога більше про вакансії, на яку претендуєте. Якщо вона відкрилася в зв’язку зі звільненням, можна поцікавитися, чому звільнився попередній співробітник. Тут все залежить від щирості рекрутера, але в будь-якому випадку його відповідь дасть вам інформацію до роздумів. Якщо позиція тільки-тільки з’явилася в компанії, запитаєте про очікування, які покладаються на кандидата.

Кар’єрний ріст і навчання

Дізнайтеся, які питання доведеться вирішувати вам на цій посаді, і чи можливий тут кар’єрний ріст. Запитайте у роботодавця, що ви зможете написати в своєму резюме через 3-4 роки. Якщо зростання по вертикалі проблематичне – чи є можливість рухатися горизонтально? Чи існують можливості для підвищення кваліфікації та навчання?

Випробувальний термін і особливості договору

З’ясуйте чи є випробувальний термін і скільки він триватиме. Якщо є, о чи оплачується він.

Якщо робота передбачає доступ до конфіденційних даних, вас можуть попросити підписати додаткову угоду. Наприклад, про те, що кілька років після звільнення ви не можете працювати у компаній-конкурентів. Дізнайтеся про це заздалегідь: можливо, це не збігається з вашими планами.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*