Десять звичок, що прискорюють процес старіння

25.09.2016 / Статті

Не тільки генетика, а й повсякденні звички впливають на те, як виглядатиме людина в старшому віці.

Портал AdMe зібрав десять звичкок, які прискорюють процес старіння. Проте відмовитись від цих звичок – ніколи не пізно.

Виключити жир з раціону

Багато людей, які слідкують за фігурою, виключають з раціону продукти, що містять жир. Така дієта приносить шкоду як всьому організму, так і шкірі: вона швидко покривається зморшками. Варто включити в дієту червону рибу, горіхи, сметану і масла.

Пити напої через соломинку

Коли ми потягує напій через соломинку, губи складаються трубочкою. Від цього навколо рота формуються зморшки. Такі ж зморшки формують і при курінні.

Спати на боці

Спання на боці чи на животі провокує ранню появу зморшок на щоках і підборідді. Якщо розглядати пози для сну з точки зору збереження молодості шкіри, то найкраща поза – на спині.

Не стежити за поставою

Якщо не стежити за поставою, то це може призвести до викривлення хребта – м’язи відчувають нерівномірне напругу, що викликає біль і втому.

Правильна постава формує гарну фігуру і впливає на ходу.

Захищатися від сонця тільки на відпочинку

Ультрафіолетові промені – головна причина передчасного старіння шкіри. Тому варто вибрати денний крем для обличчя з сонцезахисним фактором. І користуватися ним, навіть коли похмуро, адже хмари пропускають 80% ультрафіолетових променів, що потрапили в атмосферу.

Повністю відмовитися від цукру

Звісно, вживання солодкого у великій кількості – шкідливо для організму. Але ж душевна рівновага не менш важлива, ніж струнка фігура, а гарний настрій продовжує життя.

Тому іноді дозволяйте собі солодощі, але пам’ятайте, що ключове слово тут – “іноді”.

Дивитися телевізор занадто багато

Одна година, витрачена на сидіння перед телевізором, скорочує життя приблизно на 22 хвилини. Така ж закономірність стосується і комп’ютера. Якщо ж ви працюєте за комп’ютером, то варто кожні півгодини виконувати фізичні вправи.

Мало спати

Дорослим потрібно спати 7-8 годин на добу. Коли ми спимо менше, організм не встигає відновлюватися, і це негативно позначається на зовнішності.

Страждати від стресу

Хронічний стрес завдає серйозної шкоди клітинам, порушуючи їх регенерацію. Організм швидше зношується і старіє. Часто стрес породжений нашою неорганізованістю. Щоб знизити рівень переживань у своєму житті, візьміть за правило все робити вчасно, а не чекати дедлайну.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*