Неповнолітніх на Любомльщині ознайомили як попередити діабет

05.04.2016 / Статті

Вчора, 4 квітня, працівниками Любомльського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції для неповнолітніх підобліковців було проведено профілактичний захід, присвячений веденню здорового способу життя.

Присутніх було ознайомлено з історією виникнення Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Фахівці ВООЗ займаються боротьбою з небезпечними захворюваннями у глобальному масштабі, допомагають країнам третього світу боротися з епідеміями, активно займаються науковою та просвітницькою роботою.

Зазвичай 7 квітня озвучують назву глобальної проблеми світової охорони здоров’я на  поточний рік.

«Переможемо діабет» – тема Всесвітнього дня здоров’я 2016 року.

Необхідно звернути особливу увагу на те, що ця хвороба швидко поширюється в багатьох країнах, значну частину випадків захворювання можна попередити.

Для неповнолітніх, які перебувають на обліку в Любомльському РС КВІ УДПтС України, лікар-ендокринолог Територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацьких районів Дудіна Л.А. провела бесіду, в ході якої діти були ознайомлені з основними правилами здорового харчування, необхідністю ведення рухливого способу життя.

На завершення заходу їм було продемонстровано ролик «5 ключових принципів здорового харчування», підготовлений ВООЗ та роздані інформаційні буклети «Вибери здоровий спосіб життя».

Ольга Васютич,

фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Любомльського РС КВІ УДПтС України у Волинській області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*