15 причин пити кефір на ніч

01.06.2016 / Статті

Не всі знають, що навіть деякі повсякденні продукти приховують в собі великий оздоровчий потенціал. До  останніх, без сумніву, належить кефір.

Якщо ви не любитель цього напою, можливо, наведені нижче факти змінять вашу позицію.

Про це пише healthinfo.ua.

1. Кефір дуже ефективно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, відновлює мікрофлору кишечника (наприклад, після прийняття антибіотиків), сприяє профілактиці колітів та запорів.

2. Цей напій містить кальцій, який, як відомо, зміцнює кістки. Причому кальцій з кефіру засвоюється набагато краще, ніж з молока.

3. У кефірі є також білок, який є основним будівельним матеріалом нашого організму.

4. Кефір стимулює імунітет, запобігаючи тим самим хронічну втому і збої в роботі нервової системи.

5. Кефір забезпечує організм поживними речовинами і біологічно активними елементами (зокрема вітамінами, амінокислотами, пептидами).

6. Завдяки регулярному вживанню кефіру знижується рівень холестерину в крові, що сприяє запобіганню серцево-судинних захворювань.

7. Кефір містить молочнокислі і біфідобактерії, які перешкоджають розвитку хвороботворних і гнильних мікроорганізмів.

8. За годину кефір засвоюється організмом майже повністю, в той час як, наприклад, молоко – тільки на третину.

9. Цей напій протидіє виникненню алергічних реакцій.

10. Кефір запобігає розвитку остеопорозу, що особливо актуально для людей у віці після п’ятдесяти.

11. Завдяки наявності в кефірі молочної кислоти, він прекрасно втамовує спрагу.

12. Кефір знижує ризик розвитку пухлин товстого кишечника і прямої кишки, зокрема і раку.

13. Кисле середовище, яке кефір утворює в шлунку, поліпшує засвоєння кальцію, заліза, вітаміну D і всіх поживних речовин.

14. Регулярне вживання кефіру сприяє схудненню і підвищує загальний життєвий тонус організму, викликаючи відчуття легкості.

15. Кефір сприяє виведенню з організму токсинів і просто непотрібних речовин.

На завершення – декілька порад щодо вибору цього напою, тим більше що нині в магазинах можна побачити безліч його різновидів.

– Звертайте увагу на дату виробництва.
– Вибирайте кефір, який містить білок в кількості не менше 2,8 м
– Вибирайте кефір без добавок: корисний саме він.
– Нехай вас не бентежить відсоток жирності 1: такий кефір не менше корисний, ніж жирніший.
– Пийте кефір молочно-білого кольору, без напівпрозорої рідини на поверхні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*