11 звичок для хорошого обміну речовин

02.07.2016 / Статті

Перевірені способи, які допоможуть відрегулювати метаболізм.

Якщо ви хочете схуднути або відновити здоров’я, перше, про що потрібно задуматися, – швидкість обміну речовин у вашому організмі. Адже від цього залежить постачання наших клітин корисними речовинами і енергією. Порушений або уповільнений метаболізм, як правило, призводить до надмірної ваги.

AdMe.ru зібрав корисні звички, які допоможуть підвищити швидкість обміну речовин. Так будемо ж стрункими і здоровими!Встановіть чіткий розклад прийому їжі

Наш організм дуже розумний. Він налаштований на отримання їжі в певний час. Тому він витрачає накопичену енергію до кінця, знаючи, що скоро буде її нова порція. Але якщо графік їжі нерегулярний, то тіло буде зберігати енергію, замість того щоб витрачати її, так як не впевнений в отриманні нової. Прийом їжі кожні 3-4 години допоможе вашому організму використовувати всю енергію.

Пийте більше рідини

Достатнє споживання рідини сприяє правильному обміну речовин. Коли ваш організм зневоднений, ви спалюєте значно менше калорій, тому що головним завданням печінки в такому випадку стає відновлення запасів рідини в організмі, а не спалювання жирів. Тому пийте більше! Якщо ви не звикли пити багато простої води, пийте чай, наприклад зелений, який так само добре виконує функцію гідратації організму.

Вживайте молочних продуктів

Молочні продукти містять багато поживних речовин, які відіграють важливу роль в спалюванні жиру і побудові м’язів. Наприклад, кальцій, який в достатній кількості міститься в молочних продуктах, відіграє велику роль в регулюванні метаболізму. Чим більше його в жировій клітині, тим більше жиру вона може віддати на спалювання.

Будьте  активними

Будь-яка фізична активність: біг, ходьба, танці або заняття на тренажерах, сприяє спалюванню жиру і швидкому обміну речовин. Найкраще в цій справі підійдуть силові вправи, які сприяють збільшенню м’язової тканини, адже м’язи вимагають витрат калорій навіть в той момент, коли ви не займаєтеся тренуванням, а перебуваєте в стані спокою. Тому найкращий спосіб прискорити темпи метаболізму – це регулярні вправи з обтяженням.

Навчіться раніше прокидатися

Навіть такий фактор, як сонячне світло, може вплинути на ваш обмін речовин. Порція ранкового сонячного світла допомагає відрегулювати біологічні процеси в організмі, пов’язані зі зміною дня і ночі, тобто в підсумку контролювати споживання і витрата енергії.

Не уникайте вуглеводів

Не варто повністю відмовлятися від вуглеводів. Їх недолік може негативно позначатися на процесі синтезу серотоніну, який часто називають «гормоном задоволення». Це погано впливає на роботу мозку і може ввести організм в стан стресу в цілому. Так, ви будете худнути, але за рахунок втрати води, а не жиру – це явище вже описано в одному з перших пунктів.

Забудьте про часті перекуси

Якщо ви любитель пожувати крекери, чіпси, бутерброди і подібне, задумайтеся. Часті перекуси якраз-таки уповільнюють обмін речовин. Справа в тому, що енергії, яку ми отримуємо від прийому їжі, як правило, вистачає години на три. Потім організм починає споживати внутрішню енергію, тобто спалювати власні жири. Якщо ви постійно підживлюєте організм снеками, спалювання жирів не відбувається.

Використовуйте в їжу йодовану сіль

Так модна останнім часом морська сіль все ж не замінить стару добру йодовану. Відсутність йоду негативно позначається на щитовидній залозі, яка, в свою чергу, безпосередньо впливає на процес обміну речовин.

Їжте органічну їжу

Неорганічні продукти, виготовлені з додаванням різноманітних шкідливих добавок; м’ясо з антибіотиками або гормонами росту; рослини, вирощені за допомогою синтетичних мінеральних добрив і пестицидів, – ось що ми вживаємо кожного дня. Варто задуматися над тим, що саме ви їсте.

Подбайте про кількість заліза в організмі

Без заліза наші м’язи не отримують необхідної кількості кисню, що негативно позначається на стані організму в цілому. У разі нестачі заліза їжте більше м’яса, риби, гречки і яблук.

Уникайте постійного стресу

Дуже часто проблеми з метаболізмом – це просто відображення нашого невміння правильно впоратися з переживаннями. У цьому стані щитовидка сповільнює обмін речовин, що веде до набору ваги.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*