10 несподіваних продуктів, з яких можна приготувати чіпси

05.08.2016 / Статті

Хрусткі та смачні чіпси можуть бути не тільки картопляними або рисовими.

Експерти порталу WiseBread розповіли, з яких незвичних продуктів можуть вийти не менш апетитні смажені скибочки. Виявляється, чіпси можна приготувати з буряка, помідорів, огірків і багато чого іншого, пише “Новое время”.

10 несподіваних продуктів, з яких можна приготувати чіпси, виглядають так:

Помідори. Полийте деко оливковою олією і викладіть нарізані тонкими кружальцями помідори. Посипте помідори спеціями і запікайте в добре розігрітій духовці кілька годин, поки не помітите, що томати стали підсушеними і хрусткими. Перед закінченням готування можна посипати помідори пармезаном.

Цукіні. Візьміть два невеликих кабачка і наріжте тонкими скибочками. Змішайте цукіні з оливковою олією, посипте панірувальними сухарями і тертим пармезаном. Викладіть майбутні чіпси на деко і поставте в духовку на 10 хвилин, поки цукіні не потемніють. Потім переверніть овочі на іншу сторону і випікайте ще 10 хвилин.

Огірок. Наріжте огірок тонкими шматочками, полийте оцтом і посипте приправами. Запікайте при низькій температурі протягом декількох годин.

Шинка. Запекти в духовці можна й італійську шинку прошутто. Через 10-15 хвилин запікання шинка стане хрусткою й апетитною. Можна їсти як просто так, так і додавати чіпси до салату.

Буряк. Візьміть три середніх буряка, промийте і наріжте кружечками. Збризніть овочі оливковою олією, посипте сіллю і розмарином. Випікайте чіпси в духовці протягом 15-20 хвилин до потемніння і появи скоринки.

Груші. Грушеві чіпси є відмінною альтернативою яблучним. Наріжте груші дуже тонкими слайсами і випікайте з двох сторін протягом одної-двох годин.

Ананаси. Ананас наріжте настільки тонко, наскільки зможете. Можна скористатися овочерізкою. Викладіть часточки ананаса на решітку над деком і висушуйте в духовці протягом трьох-чотирьох годин.

Брюссельська капуста. Відокремте кожен листочок брюссельської капусти, збризніть оливковою олією і сіллю. Випікайте протягом п’яти-семи хвилин.

Тофу. Наріжте тофу квадратиками, обсушіть паперовим рушником. Обсмажуйте на политій рослинною олією пательні по п’ять хвилин з кожного боку.

Пармезан. Висипайте по столовій ложці тертого пармезану в силіконову форму або на пергамент, формуючи сирні кружечки. Запікайте по три-п’ять хвилин до появи хрусткої скориночки і золотистого кольору.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*